SJD en de nieuwe kwetsbaarheid

Hans van 't Blik, Stijn Bollinger, M. van de Linde, H. van Ewijk

SJD en de nieuwe kwetsbaarheid geeft een caleidoscopische blik op het SJD werk anno 2014 in de Nederlandse en Europese samenleving.
Dit boek is een belangrijke informatiebron voor zowel de studenten, docenten en andere SJD-professionals die hun blik willen verbreden.

  • Boek
  • 150 pagina's
  • Bestelcode 9789012394048
Omschrijving
SJD en de nieuwe kwetsbaarheid geeft een caleidoscopische blik op het SJD werk anno 2014 in de Nederlandse en Europese samenleving.

Er heeft een verschuiving plaatsgevonden van de meer traditionele sociaal-economische kwetsbaarheid, waar de Nederlandse verzorgingsstaat zich in eerste instantie op heeft gericht, naar een nieuwe sociale kwetsbaarheid van burgers. Dit is het gevolg van een aantal maatschappelijke trends, zoals juridisering van de samenleving, internationalisering van het Nederlandse recht, toenemende complexiteit van sociale problematiek, een veranderende claim op sociale competenties van burgers en een groter beroep op zelfredzaamheid van een groep die daar bijna per definitie problemen mee heeft.

Dit boek is een belangrijke informatiebron voor zowel de studenten, docenten en andere SJD-professionals die hun blik willen verbreden. Maar ook (lokale) beleidsmakers, politici en wetenschappers die geïnteresseerd zijn hoe de spanningsvelden tussen recht en maatschappij doorwerken op de leefwereld van alledag, kunnen hier hun voordeel mee doen.
Redactie: Hans van ’t Blik en Stijn Bollinger
Auteurs: Hans van ’t Blik, Stijn Bollinger, Maarten van der Linde, Hans van Ewijk, Ivar Timmer, Melanie Beck-Soeliman, Paul van Grinsven, Suzanne Gerull, Gordon Vincenti, Steven Gibens, Nadja Jungman, Roeland van Geuns, Marc Anderson, Marion Uitslag, Deleaan Ruitenberg, Josine van Loon, Lizet van Donkersgoed, Pim van Heijst, Frans Verboekend, Behzad Assadolahi, Petrick Glasbergen, Louis Polstra.
Product details
Bestelcode 9789012394048
Productsoort Boek
Aantal pagina's 150
Bestelvorm Losse verkoop
Voorbeeld SJD_-_promo.pdf
Boeksoort S-boek
Levertermijn 2 tot 3 werkdagen
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 740
Redactie mr. H. van 't Blik S. Bollinger
Auteur(s) Hans van 't Blik Stijn Bollinger M. van de Linde H. van Ewijk

Uw bestelling

SJD en de nieuwe kwetsbaarheid
excl. btw € 28,94 incl. btw € 31,54
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht