Stijlenboek voor bestuurders

Gerard Schouw, Pieter Tops, Stavros Zouridis

Een must read voor iedereen die geïnteresseerd is in politiek en bestuur.
Benieuwd welk type bestuurder u bent? Doe de stijlentest!

  • Boek
  • 108 pagina's
  • Bestelcode 9789012402231
Omschrijving
Wat schuilt er achter het geheim van de bestuursstijl van Mark Rutte? Is het zijn gedegen dossierkennis en de fijngeslepen retoriek? Zijn het de behendige trucs om criticaster om de vingers te winden óf juist het bos in te sturen? Maar ook: wanneer komt er sleet op dat succes te zitten? Hoelang kun je bestuurder zijn zonder aan gezag in te boeten, zeker in de ‘flipperkastpolitiek’ van de moderne samenleving?

Besturen in Nederland is een professioneel ambacht. Dat van ‘schikken en plooien’. Niet degenen die gelijk hebben triomferen, maar vooral zij die gelijk weten te krijgen. In een versplinterend coalitieland is het keer op keer bij elkaar sprokkelen van meerderheden een hoog goed. Vaak door verleiding, een enkele keer met straffe hand. Wij zijn niet voor niets een land van polderaars.

Dit boek gaat over de bestuursstijlen van Nederlandse bestuurders. Over onze premier en ministers, over gedeputeerden en natuurlijk ook over burgemeesters en wethouders. Het gaat over de onrust van het besturen, de rol van de media en het belang van integriteit. Stap voor stap is de regelmaat in het gedrag van deze bestuurders ontrafeld. En wat blijkt? Nederland wordt bestuurd door vijf type bestuurders: leiders, managers, verbinders, ambassadeurs en beheerders. In verschillende combinaties geven zij bestuurlijke leiding aan het land.Product details
Bestelcode 9789012402231
Productsoort Boek
Aantal pagina's 108
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort A-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 808
Auteur(s) Gerard Schouw Pieter Tops Stavros Zouridis

Uw bestelling

Stijlenboek voor bestuurders
excl. btw € 19,69 incl. btw € 21,46
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht