Uw bestelling

Teksten Wetgeving Dierenwelzijn. Editie 2015-2016
excl. btw € 62,40

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Teksten Wetgeving Dierenwelzijn. Editie 2015-2016

Drs. E. Evertsen

In deze bundel zijn de nationale wettelijke bepalingen met betrekking tot het welzijn en de bescherming van individuele dieren samengebracht. De belangrijkste wetten op dit gebied zijn de Wet dieren, de Wet op de dierproeven en de Flora- en faunawet. Naast deze wetten zijn opgenomen de relevante uitvoeringsvoorschriften, de gedeelten van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren die nog van kracht zijn, enkele algemene bepalingen uit het Burgerlijk Wetboek en enkele teksten die van belang zijn voor handhaving en vervolging.

  • Boek
  • 306 pagina's
  • Bestelcode 9789012396271
Omschrijving
In deze bundel zijn de nationale wettelijke bepalingen met betrekking tot het welzijn en de bescherming van individuele dieren samengebracht. De belangrijkste wetten op dit gebied zijn de Wet dieren, de Wet op de dierproeven en de Flora- en faunawet. Naast deze wetten zijn opgenomen de relevante uitvoeringsvoorschriften, de gedeelten van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren die nog van kracht zijn, enkele algemene bepalingen uit het Burgerlijk Wetboek en enkele teksten die van belang zijn voor handhaving en vervolging. In een korte inleiding gaat de redacteur in op kenmerken en systematiek van de betreffende regelingen, op verworvenheden en knelpunten en op binnenkort te verwachten (wijzigingen in) regelgeving. Veel bepalingen in de opgenomen wet- en regelgeving gaan terug op (bijlagen bij) EU-richtlijnen of verwijzen naar EU-verordeningen. Deze uitgave biedt helaas geen ruimte om ook al die EU-originelen te bundelen. Het overzicht in Bijlage I is bedoeld als handreiking bij verder onderzoek.

Noor Evertsen is als juridisch onderzoeker verbonden aan de Stichting Dier&Recht, advocaat van de dieren. Ze werkte eerder voor dassen, apen, stekelvarkens en bizons. Ze maakt deel uit van de redactie van Dier & Milieu (Vakblad voor handhavers van de Vereniging Politie Dieren- en Milieubescherming) en publiceert regelmatig op het gebied van dieren, wet en recht.
Product details
Bestelcode 9012396271
Productsoort Boek
Aantal pagina's 306
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 19-08-2015
NUR code 940
Auteur(s) Drs. E. Evertsen