Teksten Zelfregulering Farmacie

Marie-Hélène Schutjens, Frans Moss

De farmacie is onderwerp van strikte wettelijke regulering. Daarnaast bestaat al van oudsher uitgebreide zelfregulering, ontwikkeld door en voor het veld. In dit boek is alle voor de farmacie in Nederland relevante zelfregulering overzichtelijk in kaart gebracht.

  • Boek
  • 420 pagina's
  • Bestelcode 9789012381185
Omschrijving
De farmacie is onderwerp van strikte wettelijke regulering. Daarnaast bestaat al van oudsher uitgebreide zelfregulering, ontwikkeld door en voor het veld. Alle partijen die een rol spelen bij de ontwikkeling, productie, distributie en aflevering van geneesmiddelen zijn daar, individueel of gezamenlijk, bij betrokken. Het gaat daarbij vaak om het opvullen van leemtes of aanvullingen en verduidelijkingen, daar waar het wettelijk kader er niet is of in de praktijk onvoldoende houvast biedt.

Door de jaren heen heeft de zelfregulering bij de invulling van de wettelijke normen in de praktijk aan belang gewonnen. Te denken valt aan de invulling van de open normen van de Kwaliteitswet zorginstellingen en het Reclamebesluit Geneesmiddelen.

In deze uitgave is alle voor de farmacie in Nederland relevante zelfregulering op een overzichtelijke wijze in kaart gebracht, ingeleid en opgenomen. Het vormt daarom een waardevolle aanvulling op de wettelijke regelgeving. Het boek is ingedeeld in drie delen:
  • de zelfregulering voor de farmaceutische bedrijven en groothandels
  • de zelfregulering voor de apotheek
  • de zelfregulering op het gebied van geneesmiddelenreclame.

De uitgave is een initiatief van de Koninklijke Maatschappij ter bevordering van de Pharmacie en de Stichting Gedragscode Farmaceutische Bedrijfstak, waarin BG Pharma, Bogin en Nefarma zijn vertegenwoordigd.
Product details
Bestelcode 9012381185
Productsoort Boek
Aantal pagina's 420
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 825
Auteur(s) Marie-Hélène Schutjens Frans Moss

Uw bestelling

Teksten Zelfregulering Farmacie
excl. btw € 50,97 incl. btw € 54,03
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht