Themakatern Handhaving in de Leerplichtwet


Dit themakatern geeft inzicht in de verschillende manieren van handhaving van leerplicht, zowel strafrechtelijk als bestuursrechtelijk.

  • Boek
  • 88 pagina's
  • Bestelcode 9789012579834
Omschrijving

Dit themakatern geeft inzicht in de verschillende manieren van handhaving van leerplicht, zowel strafrechtelijk als bestuursrechtelijk. Aan de orde komen de verantwoordelijke personen, op welke wijze gehandhaafd kan worden en de mogelijke straffen die opgelegd kunnen worden. De voor- en nadelen van zowel strafrechtelijke als bestuursrechtelijke handhaving worden geschetst. Bestuursrechtelijke handhaving is een keus en een invulling die de gemeente eraan geeft; deze moet zijn vastgelegd in beleid. Bij strafrechtelijke handhaving is de strafrechtelijke aanpak schoolverzuim leidend.

Ook komt de maatregel intrekken kinderbijslag aan de orde, die ingezet kan worden bij ongeoorloofd verzuim bij 16- en 17-jarige jongeren. De nieuwe rol en bestuurlijke boete die de inspectie van het onderwijs kan opleggen en in welke gevallen deze ingezet kan worden, wordt beschreven. Het gekozen gezichtspunt hierbij is dat van de leerplichtambtenaar, maar ook directeuren van scholen of instellingen zullen in dit katern de informatie vinden die zij nodig hebben rondom handhaving.
Product details
Bestelcode 901257983X
Productsoort Boek
Aantal pagina's 88
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 41.89
Tekst Title Code 16
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N

Uw bestelling

Themakatern Handhaving in de Leerplichtwet
excl. btw € 39,52 incl. btw € 41,89
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht