werken bij Sdu

 

 

Applicatiebeheerder CRM


Voor het Customer Support Team zijn we op zoek naar een applicatiebeheerder die het leuk vindt om onze nieuwe CRM systemen te beheren, zodat onze sales en klantenservicemedewerkers altijd toegang hebben tot de meest actuele informatie over onze klanten. We hebben net een nieuw CRM systeem geïmplementeerd en op korte termijn zullen er nog een aantal voor onze marketingspecialisten volgen. Erg belangrijk dus dat je het leuk vindt om te werken in een domein waar veel veranderd.

Die veranderingen kunnen er voor zorgen dat “dingen” ineens niet meer werken zoals ze zouden moeten werken of toch anders werken dan de gebruikers van te voren bedacht hadden. Een belangrijk deel van je takenpakket zal dus ook bestaan uit het onderzoeken of en wat er niet meer werkt en hoe we het weer aan de praat kunnen krijgen, of hoe de gebruikers hadden moeten werken. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen en daarom zullen we vanuit de projecten ook vaak een beroep op je doen.

Om hierbij te kunnen helpen is het wenselijk dat je eerder in CRM achtige omgevingen hebt gewerkt zodat je weet wat voor processen er zijn en hoe de gebruikers de systemen zouden willen gebruiken. Belangrijk in dit domein is om te weten hoe informatie uit verschillende systemen met elkaar gecombineerd kan worden en dus dat je ervaring hebt met Datawarehouses, Oracle en ook SQL queries kan schrijven. Ook is het zeer praktisch als je kennis en ervaring hebt met methodes als ITIL, ASL, TMAP. Het kunnen lezen van Java is zeker een pre.

Het Customer Support Team is een van de vier IT teams die verantwoordelijk is voor het waarborgen van de continuïteit van de systemen. Naast Customer Support zijn er nog 3 ander teams tbv Online, Content en FulFillment. Elk team is verantwoordelijk voor de verandering en continuïteit van de systemen binnen het domein. Het Customer Support Team bestaat uit een Business Analist, een Functioneel Analist en een Applicatiebeheerder.

 Wat bieden we je?
• Een bruto maandsalaris tussen € 2.500,-- en € 3.000,--, afhankelijk van kennis en ervaring
• Een persoonlijk keuzebudget van 10% van je bruto salaris (vakantiegeld maakt hier onderdeel van uit)
• Een vaste eindejaarsuitkering van 4% en een winstdeling van maximaal 6% (afhankelijk van de bedrijfsresultaten)
• Een 36-urige werkweek en 23 vakantiedagen
• Mogelijkheden je verder te ontwikkelen en door te stromen binnen je vakgebied

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Business Analist, Arnoud Zeeuw van der Laan, telefoon (070) 378 06 09. We ontvangen graag je cv en motivatiebrief, per e-mail naar sollicitatie@sdu.nl o.v.v. Applicatiebeheerder CRM, referentienummer I011.

 

 werken bij Sdu