Kun jij je als geen ander inleven in de klant? Ben je trots wanneer de klant blij is na zijn contact met jou? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij hebben op korte termijn een vacature

Medewerker Klantenservice

Wat ga je doen?
De functie van Medewerker Klantenservice is een uitdagende en verantwoordelijke baan waarbij je samen met je 10 directe collega’s het eerste aanspreekpunt voor onze klanten bent. Je wordt ingezet in verschillende teams met diverse taken, waaronder het verwerken van bestellingen, het telefonisch en per mail contact onderhouden met klanten, het uitvoeren van retentietaken gericht op klantbehoud, maar ook het administratief verwerken van klantgegevens, klachtafhandeling, en het afhandelen van eerstelijns helpdeskvragen.

Je draagt zo in belangrijke mate bij aan onze klanttevredenheid maar ook aan alle verbeteringen binnen onze organisatie, bijvoorbeeld bij het verder doorontwikkelen van onze producten en diensten. Kortom jouw rol is belangrijk omdat je bepalend bent voor de uitstraling van ons bedrijf. Je doet je werk goed wanneer de klant snel en boven verwachting geholpen is.

Wie ben je?
Je bent zowel communicatief als commercieel sterk en je hebt minimaal twee jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Daarnaast heb je een HBO werk- en denkniveau. Jouw focus ligt bij onze klant en je wordt blij van een afwisselend takenpakket. Denk hierbij aan alle vormen van klantcontact voor zowel bestaande als nieuwe klanten, maar ook voor jouw interne klant. Je wilt je continue verbeteren en je doet dan ook actief suggesties voor het optimaliseren van onze processen en diensten. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, geef je aan de klant het juiste advies. Daarbij denk je niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Natuurlijk is je mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal uitstekend en werk je accuraat, snel en betrouwbaar. Als Medewerker Klantenservice ben je in staat de behoefte van de klant te signaleren en weet je deze om te zetten in kansen.

Wat bieden we?
Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring, aangevuld met een deels winstafhankelijke eindejaarsuitkering. Daarnaast hebben we een prima pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 36-urige werkweek en een persoonlijk keuze budget waarmee je bijvoorbeeld kunt sparen voor extra verlof of je vakantiegeld flexibel kunt laten uitbetalen. Binnen Sdu krijg je alle mogelijkheden om je loopbaan en vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo heb je bijvoorbeeld onbeperkt toegang tot het volgen van ruim 100 online trainingen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO voor het Uitgeverijbedrijf. Wij zijn gevestigd in Den Haag, op loopafstand van het Centraal Station. Binnen Sdu is LINK actief, een platform gericht op de jonge professional, die zich wil ontwikkelen.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen per e-mail: sollicitatie@sdu.nl. We ontvangen graag je cv en motivatiebrief, bij voorkeur per e-mail, op sollicitatie@sdu.nl o.v.v. Medewerker Klantenservice, referentienummer C012.

Solliciteer direct
 

“Kijk ook over de grenzen van je eigen afdeling, we zitten hier uiteindelijk allemaal voor dezelfde klant en de beste resultaten bereiken we met elkaar.”

Sander Mol, Servicemanager