Kan jij data ombuigen naar waardevolle (klant) inzichten? Ben jij pro-actief en denk jij in oplossingen? Wij zoeken een nieuwe collega 

Senior Marketing Intelligence Analist

De functie
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het analyseren en definiëren van interne en externe informatiebehoefte op alle niveaus en ben je de autoriteit op het geven van (omni-channel) inzichten en voorspelbare marketing. Met gevraagd en ongevraagd advies ondersteun en optimaliseer je het commerciële beleid en strategie. Je houdt ervan om van A tot Z betrokken te zijn bij commerciële vraagstukken: van het bedenken welke onderzoek en welke data nodig is tot en met het effectief en gericht adviseren op basis van de gevonden resultaten.

Je brengt de effectiviteit van marketingcampagnes en salesfunnels in kaart en draagt bij aan een effectief campagnemanagement proces door o.a. rapportages en analyses. Je adviseert je marketingcollega’s op het gebied van marketing intelligence en fact-based denken en neemt ook de rest van de organisatie hierin mee.

Wie ben je?
Een enthousiaste, daadkrachtige Marketing Intelligence Analist. Je bent nieuwsgierig, vindt het een uitdaging om informatievraagstukken op te lossen en bent sterk in het toepassen van methodes en technieken voor database-analyses. Je overlegt makkelijk met collega's op allerlei niveaus en kunt bondig je conclusies formuleren. Je beschikt over goede presentatie- en adviesvaardigheden. Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in dit vakgebied en beschikt over een WO-werk- en denkniveau. Kennis van theoretische en vakgerichte marketingkennis (met name CRM, Marketing Intelligence en statistische analyses) is een vereiste, en verder beheers je CRM- en MI–tools en databasesoftware zoals Excel, PL/SQL, OBI. Daarnaast heb je ervaring met Big Data tools en platformen als Amazon, Snowplow en Dataiku.

Wat bieden we?
Naast een marktconform basissalaris kennen we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een persoonlijk keuze budget waarmee je bijvoorbeeld kunt sparen voor extra verlof of je vakantiegeld flexibel kunt laten uitbetalen. Natuurlijk coachen en trainen we je on the job en heb je onbeperkt toegang tot het volgen van ruim 100 online trainingen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de Cao voor het Uitgeverijbedrijf. Sdu is gevestigd in Den Haag, op loopafstand van het Centraal Station. Binnen Sdu is LINK actief, een platform gericht op Sdu-medewerkers die zich willen ontwikkelen. Om innovatie te stimuleren organiseert ELS jaarlijks de internationale wedstrijd IdéAction. Collega’s werken samen aan ideeën voor nieuwe producten of het verbeteren van processen. Indieners van de meest creatieve en innovatieve ideeën krijgen de kans hun idee ook daadwerkelijk uit te voeren. En zij hebben toegang tot het spetterende eindfeest in Parijs, Madrid, of…

Meer weten?
Voor meer informatie kun je mailen aan sollicitatie@sdu.nl. We ontvangen graag je CV en motivatiebrief bij voorkeur per e-mail op sollicitatie@sdu.nl o.v.v. Senior Marketing Intelligence Analist C022.

Solliciteer direct
 

“Kijk ook over de grenzen van je eigen afdeling, we zitten hier uiteindelijk allemaal voor dezelfde klant en de beste resultaten bereiken we met elkaar.”

Sander Mol, Servicemanager