Voor onze schrijvende vakredactie zijn wij per direct op zoek naar een allround

Vakredacteur Juridisch

In deze functie ben je primair verantwoordelijk voor de inhoud van een aantal van onze digitale titels (op het gebied van o.a. het strafrecht, vermogensrecht en/of burgerlijk procesrecht) en de signaleringen van onze tijdschriften. Aan de hand van diverse interne en externe bronnen selecteer je nieuwswaardige feiten die op de juridische praktijk zijn toegesneden. Je schrijft op basis van deze selectie korte artikelen, waarin je relevante ontwikkelingen signaleert en deze in een praktisch kader plaatst. Niet alleen de actualiteit is van belang, maar ook de vertaalslag naar praktische handvatten voor de lezer. Daarnaast draag je zorg voor de realisatie van gestelde planningen.

Naast de werkzaamheden voor onze digitale titels zet je je in voor de ontwikkeling en uitwerking van andere producten als onze tijdschriften (bijv. ORP, BER) en het Sdu Commentaar. Je informeert en adviseert tevens de uitgever over markt- en juridische ontwikkelingen. Je creëert en onderhoudt actief je netwerk met o.a. auteurs van Sdu.

Wie ben je?
Je bent een afgestudeerd jurist met een diepgaande interesse en/of werkervaring in een of meer van de volgende expertises: strafrecht, burgerlijk procesrecht en/of vermogensrecht en je bent in staat deze kennis en interesse over te brengen op anderen. Je bent iemand die de transformatie van print naar online met nauwgezet volgt en daar ook uiting aan geeft in je werk. Je bent in staat om nieuwswaardige feiten te selecteren en te vertalen in direct voor de doelgroep bruikbare, korte artikelen. Je weet welk type informatie de doelgroep nodig heeft om zijn werk te doen en je vindt het een uitdaging daaraan een bijdrage te leveren. Onder druk functioneer je prima en blijf je accuraat. Verder ben je een teamspeler, communicatief sterk en heb je een flexibele en probleemoplossende instelling. Je commerciële gevoel is goed ontwikkeld; je denkt mee met de uitgever over nieuwe productmarktcombinaties. Ten slotte werk je zelfstandig en kun je je eigen werk en dat van anderen goed organiseren. Flexibiliteit is hierbij van belang: binnen het kleine team is het van belang dat je elkaars werk kunt overnemen.

Wat bieden we?
Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring, aangevuld met een deels winstafhankelijke eindejaarsuitkering. Daarnaast hebben we een prima pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 36-urige werkweek en een persoonlijk keuze budget waarmee je bijvoorbeeld kunt sparen voor extra verlof of je vakantiegeld flexibel kunt laten uitbetalen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO voor het Uitgeverijbedrijf. Wij zijn gevestigd in Den Haag, op loopafstand van het Centraal Station. Binnen Sdu is LINK actief, een platform gericht op de jonge professional, die zich wil ontwikkelen.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gert Jan Schinkel, Uitgever en Manager Vakredactie, telefoon 070-378 97 37. We ontvangen graag je cv, motivatiebrief en 1 of 2 artikelen waar je trots op bent, bij voorkeur per e-mail, op sollicitatie@sdu.nl o.v.v. Vakredacteur Juridisch, referentienummer U11.

Solliciteer direct

 

Désirée Hovestad
 

“Sdu is volop in ontwikkeling en je krijgt hier echt de kans om er een actieve bijdrage aan te leveren.”

Désirée Hovestad, Customer Excellence manager