Verdediging in culturele strafzaken (Praktijkcahiers Strafrecht dl. 7)

Mr. M. Sieseling, Mr. J.M. ten Voorde

Is er in het strafrecht ruimte voor een cultureel verweer? Dit deel van de Praktijkcahiers Strafrecht gaat uitgebreid in op de strafrechtelijke consequenties van de toenemende culturele diversiteit van de Nederlandse samenleving.

  • Boek
  • 156 pagina's
  • Bestelcode 9789012380096
Omschrijving
De serie Praktijkcahiers Strafrecht biedt u een snelle ingang tot het nationale en internationale strafrecht. U krijgt antwoorden op de vragen waarmee u in uw dagelijkse praktijkuitoefening te maken hebt. Elk cahier wordt geactualiseerd zodra de ontwikkelingen rond het thema dit noodzakelijk maken.

De auteurs van de praktijkcahiers zijn specialisten op het gebied van de door hen behandelde thema’s. Daar waar nodig werken de auteurs samen met specialisten uit de wetenschap, de rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie.

In deel zeven van deze serie wordt ingegaan op de strafrechtelijke consequenties van de als gevolg van aanhoudende immigratie toenemende culturele diversiteit van de Nederlandse samenleving. De nadruk ligt daarbij op het werk van de strafrechtadvocaat. In dit deel wordt een aantal vragen behandeld: wat wordt bedoeld met cultuur? Is er in het strafrecht ruimte voor een cultureel verweer? Hoe moet een advocaat in culturele strafzaken omgaan met tolken, cultuurdeskundigen en andere procesdeelnemers? Wat zou in culturele strafzaken zijn houding moeten zijn jegens de media? Welke invloed heeft de culturele achtergrond van allochtone justitiabelen voor het bewijs? Biedt het handelen op grond van een culturele achtergrond gronden voor strafuitsluiting? Leidt het inroepen van de culturele achtergrond tot strafverlaging of zelfs strafverhoging?

Ebook
Deze uitgave is ook verkrijgbaar als eBook via Bol.com.

Auteur
Mirjam Siesling is onderzoeker bij IVA Beleidsonderzoek en advies van de Universiteit van Tilburg.

Klikt u hier voor meer informatie over de gehele reeks Praktijkcahiers Strafrecht.

TIP! Bezoek dé portal voor strafrechtprofessionals, www.scherpinstrafrecht.nl
Met scherpinstrafrecht.nl heeft u op ieder moment van de dag zicht op de allerlaatste ontwikkelingen die van belang zijn voor uw praktijk, waar en wanneer u maar wilt. We bieden u het belangrijkste nieuws op het gebied van wet- en regelgeving, jurisprudentie en commentaren. Daarnaast vindt u hier alle informatie over vakliteratuur en evenementen.
Product details
Bestelcode 9789012380096
Productsoort Boek
Aantal pagina's 156
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 824
Serie naam Praktijkcahiers Strafrecht
Redactie Jan Boksem Rob van der Hoeven Pieter van der Kruijs Ties Prakken Taru Spronken
Auteur(s) Mr. M. Sieseling Mr. J.M. ten Voorde

Uw bestelling

Verdediging in culturele strafzaken (Praktijkcahiers Strafrecht dl. 7)
excl. btw € 38,53 incl. btw € 42,00
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht