Corporate thema VIND Hulpwijzer

VIND Hulpwijzer is de toegankelijkste Sociale Kaart van Nederland

Steeds meer huishoudens kampen met schulden. Ook zijn er maar liefst 4 miljoen mensen in Nederland met een (lichte) beperking. Als gemeente wilt u al uw inwoners helpen met het juiste antwoord op hun vragen over zorg, schuldsanering of opvoeden. Belangrijk is dat dit in begrijpelijke taal wordt gedaan en dat de zelfredzaamheid van inwoners wordt gestimuleerd: zij moeten zonder hulp zelf de juiste informatie kunnen vinden. Hiervoor is VIND Hulpwijzer ontwikkeld: de toegankelijke en complete Sociale Kaart voor gemeenten en hun inwoners.

Maak een afspraak met onze consultant

Wilt u als gemeente een sociale kaart op uw website plaatsen? Wilt u met ons verder praten over de mogelijkheden? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Contact

Toegankelijkheid

VIND Hulpwijzer houdt zich als enige sociale kaart aan de webrichtlijnen. Onze redactie schrijft zo publieksvriendelijk mogelijk (taalniveau A2-B1) om de informatie voor iedereen begrijpelijk te houden. Wij testen dit regelmatig onder verschillende gebruikers. 

Zo werkt VIND Hulpwijzer

VIND Hulpwijzer bestaat uit een collectie vraagantwoordcombinaties (VAC’s) en organisaties op het gebied van welzijn, zorg, werk, schuldhulpverlening en opvoeden. Slimme en laagdrempelige vraaggeleiding zorgt ervoor dat de informatie snel gevonden wordt. Aan elk antwoord zijn adresgegevens gekoppeld van relevante organisaties, waarbij het aanbod binnen uw gemeente voorop staat. Zo weet de gebruiker gelijk waar hij of zij moet zijn voor advies, ondersteuning of hulp.

De Sociale Kaart van Haarlemmermeer

Wat is er allemaal te doen in Haarlemmermeer? Hoe meld ik me aan? Waar kan ik terecht met mijn hulpvraag? De antwoorden op deze vragen waren er wel, maar behoorlijk versnipperd en niet altijd even actueel. Dankzij de Sociale Kaart die de gemeente Haarlemmermeer met Sdu ontwikkelde, is dat overzicht  er nu wel. Voor inwoners en ook voor professionals.

Lees het hele artikel

VIND Hulpwijzer Haarlemmermeer

VIND Hulpwijzer nog toegankelijker

Toegankelijkheid is een belangrijk uitgangspunt voor VIND Hulpwijzer. We willen dan ook zo veel mogelijk onze gebruikers betrekken bij het toegankelijk maken van ons product. In een levendig wijkhuis van de gemeente Den Helder kwamen de taalambassadeurs van stichting ABC daarom bij elkaar voor een dag van testen en gezelligheid. Benieuwd naar hoe dat is gegaan? Bekijk onze korte video voor een impressie van de dag.