WAAR&WET Praktijkgids Voedselcontactmaterialen

De Nederlandse en EU-wetgeving in praktijk

dr. J.R. Veraart

Heeft u te maken met voedselcontactmaterialen, zoals verpakkingen, materialen om het voedsel in te bereiden en/of te nuttigen? Dan is er de actuele Praktijkgids Voedselcontactmaterialen.

  • Boek
  • 148 pagina's
  • Bestelcode 9789012389846
Omschrijving
Heeft u te maken met voedselcontactmaterialen, zoals verpakkingen, materialen om het voedsel in te bereiden en/of te nuttigen?
Dan is er de actuele Praktijkgids Voedselcontactmaterialen.


Vrijwel al ons dagelijks voedsel komt met allerlei materialen in contact, zoals verpakkingen, materialen om het voedsel in te bereiden (pannen, snijplanken) en om het te nuttigen (borden, glazen, bestek). Om te zorgen dat dit op een voor de consument veilige manier gebeurt, is een indrukwekkende hoeveelheid Europese en nationale regelgeving opgesteld en nieuwe in voorbereiding.

De gehele keten van ruwe grondstofproducenten, producenten van materialen, wederverkopers en verpakkers heeft te maken met deze regelgeving voor voedselcontactmaterialen. Recentelijk is er veel
beweging in de wetgeving rond de verpakkingsmaterialen; nieuwe regelgeving wordt uitgevaardigd als aanvulling op of verandering van bestaande.

De auteur biedt - vanuit een langjarige ervaring - niet slechts een verhelderende blik op de toepassing van de regelgeving, maar ook en vooral op de soms complexe, chemisch-technische problemen bij de vervaardiging, verhandeling en gebruik van de materialen. Controle op en handhaving van etiketterings-, traceerbaarheids- en testvoorschriften zijn daarbij van wezenlijk belang. Producent en consument hebben daar beiden baat bij.

Reeks praktijkgidsen Warenwet
De praktijkgids Voedselcontactmaterialen 2008 is afkomstig uit reeks Praktijkgidsen Warenwet. Met een abonnement op Praktijkgidsen Warenwet ontvangt u elk nieuw te verschijnen deel automatisch. U weet dus zeker dat u niets mist. Daarnaast profiteert u van een korting van 15% op de losse verkoopprijs.
Product details
Bestelcode 9789012389846
Productsoort Boek
Aantal pagina's 148
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel De Nederlandse en EU-wetgeving in praktijk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 01-11-2012
NUR code 820
Auteur(s) dr. J.R. Veraart

Uw bestelling

WAAR&WET Praktijkgids Voedselcontactmaterialen
excl. btw € 56,76 incl. btw € 61,87
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht