Uw bestelling

VOM deel 4 - Public Governance van theorie naar praktijk
excl. btw € 24,76

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

VOM deel 4 - Public Governance van theorie naar praktijk

Voorbeelden van vernieuwing in publieke organisaties

De maatschappij wordt door allerlei omstandigheden steeds complexer, waardoor er van de organisaties in het openbaar bestuur een flexibele en daadkrachtige aanpak wordt gevraagd. Hoe moeten organisaties aan al deze eisen tegemoet komen? Daar hoopt deze bundel een antwoord op te geven door middel van een aantal essays gebaseerd op afstudeertheses van de Public Governance MBA Nyenrode.

  • Boek
  • 188 pagina's
  • Bestelcode 9789012106481
Omschrijving
De maatschappij wordt door allerlei omstandigheden steeds complexer, waardoor er van de organisaties in het openbaar bestuur een flexibele en daadkrachtige aanpak wordt gevraagd. Hoe moeten organisaties aan al deze eisen tegemoet komen? Daar hoopt deze bundel een antwoord op te geven.

Dit boekje bundelt een aantal essays gebaseerd op afstudeertheses van de Public Governance MBA Nyenrode. Deze essays zijn allemaal geschreven door mensen die werkzaam zijn bij organisaties die zich begeven op publiek terrein, variërend van ziekenhuizen en bibliotheken tot provincies en gemeenten. De analyses bestrijken niet alleen meerdere organisaties in het publieke veld, maar ook meerdere vraagstukken die spelen binnen het veld. De combinatie van de specifieke kwaliteitseisen die worden gesteld aan de overheid en het bereiken van de juiste mate van efficiency, het vormgeven van publiek-private samenwerking, het beheersen van interactieve beleidsvorming of het gebruik van verkregen feedback uit beleidsevaluaties zijn slechts een greep uit de thema’s die in deze bundel aan de orde komen.

De auteurs worden in hun werk allen geconfronteerd met veranderende omstandigheden en eisen aan de kwaliteit van geboden dienstverlening. Zij proberen deze problemen te bestrijden met de bagage die ze hebben meegekregen vanuit de MBA opleiding aan Nyenrode.

Door de combinatie van hun praktijkervaring en hun theoretische kennis leveren zij prachtige voorbeelden van vernieuwing in publieke organisaties. Deze voorbeelden bieden een handvat voor andere overheidsmanagers die veelal met gelijksoortige vraagstukken worden geconfronteerd. Zij kunnen lessen trekken uit de modellen die gehanteerd worden, als wel de obstakels waarmee rekening gehouden dient te worden.

Deze uitgave is een gezamenlijke productie van de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM), Deloitte en de Public Governance MBA Opleiding van Universiteit Nyenrode.

Ook verschenen in de Reeks Overheidsmanagement:

Product details
Bestelcode 9012106486
Productsoort Boek
Aantal pagina's 188
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Voorbeelden van vernieuwing in publieke organisaties
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 740
Redactie Hans Bossert Louis Meuleman Judith Weber Nienke Zwennes