Vreemdelingenrecht in vogelvlucht

5e gewijzigde druk, Over toelating en verblijf van vreemdelingen in Nederland

mr. drs. G.G. Lodder

De rechtspositie van vreemdelingen die in Nederland willen verblijven, is vastgelegd in een woud van wetten en regels, die in grote mate zijn beïnvloed door internationale regels en het unierecht. In deze publicatie maakt Gerrie Lodder dat complexe geheel inzichtelijk, zowel voor juristen als voor niet-juristen.

  • Boek
  • 182 pagina's
  • Bestelcode 9789012393775
Omschrijving
In Vreemdelingenrecht in Vogelvlucht komen onder meer aan de orde: de vreemdelingrechtelijke procedure, verschillende soorten verblijf (kort verblijf, regulier verblijf en asiel) en het nationaliteitsrecht. De auteur licht de gangbare juridische begrippen uitgebreid toe en in elk hoofdstuk zijn enkele casussen uit de praktijk opgenomen.

Dat maakt deze publicatie tot een toegankelijk werk voor allen die zich willen verdiepen in de rechtspositie van vreemdelingen.

Auteur
Mr. drs. G. G. Lodder (1963) studeerde onder meer politicologie en Nederlands recht. Momenteel is zij werkzaam als onderzoeker en docent aan het Instituut voor Immigratierecht van de Universiteit Leiden. Zij publiceerde eerder onder meer Vreemdelingenrecht in vogelvlucht (2002), De gevolgen van de jurisprudentie van de Raad van State voor de AC-procedure (2004), Het kind in het immigratierecht (red.) i.s.m. P.R. Rodrigues (2012), ‘Richtlijn gezinshereniging (2003/86/EG)’ i.s.m. P. Boeles in Sdu Commentaar Europees Migratierecht (2013). Ook schreef zij enkele hoofdstukken in European Migration Law, P. Boeles, M. den Heijer, G.G. Lodder & C.W. Wouters (2014). Daarnaast is zij auteur van diverse rapporten, waaronder het rapport Juridische aspecten van de Wet inburgering buitenland. Evaluatie Wet inburgering buitenland, Deelonderzoek 2: juridische aspecten (2009).
Product details
Bestelcode 9012393779
Productsoort Boek
Aantal pagina's 182
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 5e gewijzigde druk, Over toelating en verblijf van vreemdelingen in Nederland
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 35.29
Levertermijn 2 tot 3 werkdagen
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
NUR code 823
Auteur(s) mr. drs. G.G. Lodder

Uw bestelling

Vreemdelingenrecht in vogelvlucht
excl. btw € 33,29 incl. btw € 35,29
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht