Uw bestelling

Waarheidsvinding en privacy
excl. btw € 18,82

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht

De jaarlijkse symposia van de Vereniging van Letselschade Advocaten betreffen aspecten van personenschade en actuele ontwikkelingen op het gebied van de schaderegeling. Dit boek bevat de teksten van het LSA-symposium van 28 januari 2005, met als belangrijkste onderwerpen de problemen rond de waarheidsvinding bij de schaderegeling en de beleidsvoornemens van de minister van justitie op het punt van de schaderegeling.

  • Boek
  • Bestelcode 9789012109093
Omschrijving
De jaarlijkse symposia van de Vereniging van Letselschade Advocaten betreffen aspecten van personenschade en actuele ontwikkelingen op het gebied van de schaderegeling. Deze uitgave bevat de teksten van het LSA-symposium van 28 januari 2005. LSA stelde twee onderwerpen aan de orde:
– problemen rond de waarheidsvinding bij de schaderegeling,
– de beleidsvoornemens van de minister van justitie op het punt van de schaderegeling.

Beide onderwerpen betreffen de gang van zaken bij het schaderegelen. Zij bevinden zich op het snijvlak van materieel recht en procesrecht.

Hoe verhouden mededelings- en informatieplichten zich tot het recht van het slachtoffer op bescherming van zijn persoonlijke levenssfeer? In hoeverre is het blokkeringsrecht van het slachtoffer (zie artikel 7:457 BW) een complicerende factor?

Het zijn onderwerpen die bij uitstek de deskundigheid betreffen van de inleiders prof. mr W.D.H. Asser en prof. mr. C.J.M. Klaassen.

Wat is de taak en verantwoordelijkheid van de overheid bij de schaderegeling? Wordt een vlotte schaderegeling bevorderd door normering? En, tenslotte, hoe denkt de Minister van Justitie over ‘no cure no pay’ en over de positie van de advocatuur bij de rechtsbedeling?

Over deze onderwerpen vond een levendige uitwisseling van standpunten plaats tussen de directeur-generaal wetgeving, rechtspleging en rechtsbijstand van het ministerie van Justitie, mr. P.H. Holthuis, de letselschade-advocaat en oud-voorzitter van LSA, mr. B. Holthuis en mr. F. Th. Kremer, directeur van de stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV).

In aansluiting hierop stelde de dagvoorzitter aan de Minister van Justitie, als wetgever, voor om artikel 6: 96, lid 2 sub c BW te verruimen. Dat kan leiden tot grotere gelijkheid tussen verzekeraar en slachtoffer bij het schaderegelen en kan voorstanders van ‘no cure no pay’ wind uit de zeilen nemen.

Het symposium werd besloten met een inleiding van prof. mr. J.H. Nieuwenhuis waarin de problematiek van de waarheidsvinding en privacy in het letselschaderecht werd geplaatst binnen het kader van recht, literatuur en civilisatie.
Product details
Bestelcode 9012109094
Productsoort Boek
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel LSA 16
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
Publicatiedatum 15-05-2005
NUR code 822
Auteur(s) prof.mr. W.D.H. Asser prof.mr. C.J.M. Klaassen mr. F. Th. Kremer prof.mr. J.H. Nieuwenhuis mr. D.H.N. Peeperkom mr. B. Holthuis mr. P.H. Holthuis