In Wegwijs in de btw wordt de btw op een heldere en toegankelijke manier beschreven. Het boek is uitstekend geschikt als studieboek voor de fiscaaljuridische opleidingen aan universiteiten, heao’s en daarmee vergelijkbare opleidingen. In het boek wordt in ruime mate verwezen naar wetgeving, rechtspraak en beleidsbesluiten. De stof wordt in veel gevallen verlevendigd met (cijfer)voorbeelden.
Juist hierdoor is Wegwijs in de btw tevens geschikt voor belastingadviseurs, advocaten en accountants die in de praktijk met btw te maken hebben.

  • Boek
  • 726 pagina's
  • Bestelcode 9789012400084
Omschrijving
Deze uitgave is in eerste instantie bedoeld als een studieboek. Vooral de studenten van fiscale studierichtingen op universiteiten en hbo’s, belastingadviseurs die opleidingen volgen en personen die opleidingen volgen binnen de Belastingdienst zullen de uitgave goed kunnen gebruiken. Uit ervaring blijkt dat de uitgave door een goede theoretische benadering, gecombineerd met een praktische aanpak, de student snel een goed inzicht geeft in de werking en de uitvoering van de btw-regelgeving. Daarnaast is deze uitgave ook bedoeld als naslagwerk voor de belastingadviseur en accountant. Juist voor de gebruikers van deze laatste groep hebben we de nummers en de vindplaatsen opgenomen van de in de tekst aangehaalde jurisprudentie en beleidsbesluiten.

Deze uitgave gaat uit van de wettekst per 1 juni 2017 en is zo veel mogelijk bijgewerkt tot en met de op die datum gepubliceerde jurisprudentie en besluiten. De belangrijkste wijzigingen in deze uitgave houden verband met de wijziging van de bepalingen in de Wet OB 1968 per 1 januari 2017.

Mr. dr. A. van Dongen (1968) studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is raadsheer bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Noord-Holland.

Mr. G.J. van Slooten (1968) is afgestudeerd aan de Universiteit Leiden in de studierichting kostprijsverhogende belastingen. Hij is thans werkzaam bij Baker & McKenzie waar hij zich onder meer bezighoudt met procedures op het terrein van btw bij invoer.

Mr. M.W.C. Soltysik (1978) is afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht. Tevens heeft hij de Post-Master Indirecte Belastingen gevolgd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is thans werkzaam als btw-adviseur bij Zeker Fiscaal. Tevens is hij rechter-plaatsvervanger bij Rechtbank Zeeland-West-Brabant.
Product details
Bestelcode 9789012400084
Productsoort Boek
Aantal pagina's 726
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2017
Boeksoort S-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 23-08-2017
NUR code 826
Serie naam Wegwijsserie
Auteur(s) mr.dr. A. van Dongen mr. G.J. van Slooten mr. M.W.C. Soltysik
Editie 14e druk

Uw bestelling

Wegwijs in de BTW.
excl. btw € 61,31 incl. btw € 66,83
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht