Naar de inhoud

'Ik krijg alle ruimte om kansen te creëren.'

Peter van Koesveld - Senior UX Designer

Vierkant blok peter
Peter staand

Hoe draag jij bij aan de ontwikkeling van Sdu?

Ik draag bij aan de transformatie van de manier waarop we producten ontwikkelen. Ik ben vrij pragmatisch en vind dat we niet steeds opnieuw het wiel moeten uitvinden. Daarom heb ik samen met mijn collega’s ons Design System ontwikkeld. Onze softwareproducten zijn opgebouwd uit allemaal losse onderdelen, die in dit systeem zijn opgeslagen. Deze onderdelen kunnen we hergebruiken. Met verschillende combinaties maken we nieuwe producten. Door onze processen op deze manier voor 90% te standaardiseren, hebben we meer tijd over om aandacht te besteden aan dat wat een product uniek maakt en de behoefte van de gebruiker vervult. En dat is voor mij, en eigenlijk heel Sdu, het allerbelangrijkst! De kwaliteit van de gebruikerservaring moet hoog zijn. Met deze nieuw ontwikkelde werkwijze hebben we soms al in een paar weken een product ontwikkeld dat de gebruiker kan testen. Ik vind het mooi dat we zo samen steeds weer efficiënter tot het beste eindresultaat komen.

En hoe draagt Sdu bij aan jouw ontwikkeling?

Het vertrouwen en de flexibiliteit vanuit de organisatie zijn uniek. Ik krijg alle ruimte om kansen te creëren. Kansen om zelf te groeien, maar ook om bij te dragen aan de ontwikkeling van de organisatie. Die kansen komen vanzelf op mijn pad door nieuwe projecten of samenwerkingen. Zo begeleid ik nu in een project de designprocessen die uitbesteed zijn aan een andere partij. Ik heb dus een sturende rol. Dit is voor mij een nieuwe vorm van samenwerken. Daar leer ik veel van, want ik mag de aanpak zelf bepalen. Er moet een gezamenlijke werkwijze gevonden worden, en ook de juiste dynamiek om ons doel te bereiken. Hoe neem ik iedereen mee in mijn ideeën? Wie moeten er bij elkaar gebracht worden om het beste resultaat te behalen? Ik kijk er nu al naar uit om straks terug te kijken op dit project en te zien hoe we het allemaal samen hebben gedaan. Want alleen ga ik er niet komen. En het is fijn om op professioneel vlak zo te kunnen groeien, want een constante uitdaging werkt motiverend. Dat is ook belangrijk in dit vakgebied. Je moet soms de stoute schoenen aantrekken en andere dingen durven doen. Als je alleen maar op safe speelt, wordt het saai en kun je niet innoveren!

Waar ben je het meest trots op in je werk?

Dat ik impact maak op de samenleving door bedrijven te helpen. Bedrijven moeten voldoen aan complexe wet- en regelgeving, terwijl ze daar soms geen verstand van hebben. Ik zorg dat zij zicht hebben op alle wetten en regels en dat ze deze op een simpele, juiste manier kunnen toepassen in hun werkzaamheden. Vanwege de klimaatdoelstellingen is het bijvoorbeeld in de toekomst verplicht om als bedrijf aan te tonen dat je milieubewust bezig bent. Daarvoor moet vastgelegd worden welke producten gemaakt worden en hoe dit gedaan wordt. Denk bijvoorbeeld aan welke materialen er in de productieprocessen gebruikt worden, hoe deze processen in elkaar steken en hoe vervuilend iedere stap in het proces is. Het is mijn doel om dat voor hen zo makkelijk mogelijk te maken. Ik ben nu bezig met een tool waarin bedrijven zelf eenvoudig informatie kunnen opzoeken en toevoegen. De tool geeft dan aan of de producten en processen voldoen aan de milieueisen, zodat het bedrijf eventueel verbeteringen kan doorvoeren. Zo heb ik dus indirect impact op het milieu. Dat vind ik heel gaaf!

Iesja Leunend

Accountmanager Inside Sales

36 uur | Sales | V.a. €3.200 + bonusregeling

Devika op blok

Open sollicitatie

Open sollicitatie bij Sdu

Actuele vacatures

Kun je niet wachten om klanten en jezelf naar grote hoogte te brengen? Mogelijk zit jij helemaal op je plek in één van onze vacatures.