Werken bij de Overheid 2017

 Werken bij de overheid 2017 blikt vooruit op de arbeidsmarktkansen voor ambtenaren. In deze speciale uitgave van Sdu – tot stand gekomen in samenwerking met CAOP, het kennis- en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken in het publieke domein – schetsen we trends en ontwikkelingen, gaan in op veranderende wet- en regelgeving en laten ambtenaren aan het woord over hun ambities voor 2017.

Onder de titel Flex minder flex en vast minder vast gaan we in op de veranderingen die hrm dwingen tot een strategische kijk op flex binnen de organisatie. Professionalisering van de medewerkers staat centraal in een ander artikel. Het werk van ambtenaren verandert, ze hebben nieuwe competenties nodig en scholen zich permanent bij. Regie over de eigen professionalisering staat voorop, waarbij ook een belangrijke rol voor de manager is weggelegd.
Bijzonder hoogleraar Jaap Uijlenbroek vertelt welke impact ‘de vierde industriële revolutie’ heeft op de overheid. De robotisering rukt op, zegt hij, maar de overheid heeft nog tijd om zich voor te bereiden. Wetenschapper Barend Barentsen geeft aan wat er gebeurt nu ambtenaren dezelfde rechtspositie krijgen als medewerkers in de marktsector. ‘Het is geen wet die tot enorme veranderingen leidt.’ Een essay over langer doorwerken brengt ons bij de vraag: hoe blijven we arbeidsfit?

Tot slot schetsen we nog een aantal trends (van loopbaanontwikkeling en anoniem solliciteren tot diversiteitsbeleid en integriteit) en vertellen ambtenaren over hun ambities voor 2017. ‘Ik zie mezelf niet veertig jaar bij de gemeente werken’, aldus een van hen. ‘Die tijd is wel voorbij.’

Werken bij de Overheid online lezen                                        Werken bij de overheid downloaden