Uw bestelling

Wet bescherming persoonsgegevens en ICT
excl. btw € 43,40
Gratis verzending

Wet bescherming persoonsgegevens en ICT

Monografieën Recht en Informatietechnologie - deel 4

Als praktijkjurist zal u vroeg of laat te maken krijgen met vragen over wat wel en niet mag bij het verwerken van iemands persoonsgegevens. Lees in Wet bescherming persoonsgegevens en ICT wat u kunt verwachten.

  • Boek
  • 208 pagina's
  • Bestelcode 9789012116176
Omschrijving
In de huidige informatie- en communicatiemaatschappij, waarin uitwisselen en kopiëren van informatie over personen en het elektronisch monitoren en afluisteren van mensen steeds eenvoudiger wordt, speelt het recht op privacy een steeds prominentere rol. Een praktijkjurist zal daarom vroeg of laat te maken krijgen met vragen over wat wel en niet mag bij het verwerken van iemands persoonsgegevens.

In deze uitgave wordt overzichtelijk uiteengezet wat het juridische kader is voor verwerkingen van persoonsgegevens, zoals voornamelijk neergelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens. Vervolgens wordt een aantal maatschappelijk relevante privacyonderwerpen uitgediept om een praktische handreiking te geven aan diegenen die in hun werk te maken krijgen met privacy en ICT-vraagstukken. Zo komen onderwerpen aan bod als direct marketing, uitwisselen van gegevens in het bedrijfsleven, zwarte lijsten, internet en privacy op de werkplek.

Auteurs
mr. S.M. Huydecoper, mr. H.J.M Gardeniers, dr. E. Schreuders, mr. M. Berghuis, mr. V.A. Zwaan, mr. drs. J.P.M. van Puijenbroek RE, mr. N. Wolters Ruckert, dr. J. Holvast, mr. F.B.M. Olijslager, drs. J.J. Borking, mr. P.H. Blok, mr. W.J. Koppert

Wet bescherming persoonsgegevens en ICT
maakt deel uit van de reeks Monografieen Recht en Informatietechnologie. Deze serie biedt een totaalbeeld van ICT in relatie tot het recht. In losse delen worden verschillende deelgebieden besproken.

Ook interessant voor u Sdu Commentaar Wet bescherming Persoongegevens



Product details
Bestelcode 9012116171
Productsoort Boek
Aantal pagina's 208
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Monografieën Recht en Informatietechnologie - deel 4
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820