Uw bestelling

Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.
excl. btw € 65,00

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht

Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

Praktijkboek

Mr. A.T.A. Tilleman LL.M., Mr. D.S. Kolkman CFE, Mr. P.C. Speekenbrink

Praktijkboek Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme bevat een op de vrije beroepsbeoefenaar alsmede op andere (financiële) instellingen afgestemde selectie van de Nederlandse anti-witwasregelgeving. De uitgave is een compacte verzameling van Europese richtlijnen, met lagere regelgeving en jurisprudentie vanuit tuchtrechtelijk, bestuursrechtelijk en strafrechtelijk perspectief. Daarnaast bevat de pocket voor de praktijk zeer (gedateerde) nuttige specifieke leidraden WWFT die door de verschillende toezichthouders of beroepsorganisaties zijn samengesteld. Het aan de binnenzijde van de voor- en achterkaft opgenomen Tienstappenplan vormt een praktische ondersteuning om te kunnen voldoen aan de verplichtingen met betrekking tot (onder meer) het cliëntenonderzoek en de meldingsplicht. Bij uitstek geschikt voor de compliance officer, professional, toezichthouder, advocaat, opsporingsambtenaar, officier van justitie en rechterlijke macht.

  • Boek
  • 760 pagina's
  • Bestelcode 9789012400879
Omschrijving
Mr. A.T.A. Tilleman LL.M. werkt bij het Bureau Financieel Toezicht en is daarnaast actief als academisch onderzoeker en docent. Bij het BFT is hij betrokken bij wetgevingstrajecten op het gebied van de anti-witwasregelgeving en tuchtrecht voor notarissen en gerechtsdeurwaarders. Hij voert in dat kader regelmatig (tucht)procedures. Daarnaast verzorgt hij presentaties en publiceert hij in Nederlandse en Engelse juridische vakbladen. Voorheen was hij werkzaam als advocaat in nationale en internationale praktijk, alsook als bedrijfsjurist bij De Nederlandsche Bank en British Aerospace te Groot-Brittannië. Hij voltooide twee Grotius specialisatie-opleidingen en de opleiding forensische accountancy na zijn afstuderen in Nederland en Groot-Brittannië.

Mr. D.S. Kolkman CFE werkt als toezichthouder bij het Bureau Financieel Toezicht. Hij voert onderzoeken uit bij notarissen, accountants, belastingadviseurs en administratiekantoren in het kader van de naleving van de WWFT. Daarnaast verzorgt hij regelmatig presentaties en artikelen in diverse tijdschriften over het voorkomen van witwassen en de financiering van terrorisme. Voorheen was hij acht jaar werkzaam als belastingadviseur in de internationale praktijk bij Deloitte en PWC. In 2006 heeft hij de postdoctorale opleiding forensische accountancy van de Universiteit Nyenrode en Universiteit Leiden afgerond. In 2015 is hij geslaagd voor het CFE-examen en is sindsdien ACFE-lid. Mr.

P.C. Speekenbrink werkt als senior beleidsadviseur bij de FIU- Nederland. Hij schrijft met enige regelmaat artikelen en geeft presentaties. Daarnaast is hij actief in internationaal verband in het kader van de aanpak van financieel-economische criminaliteit, in het bijzonder witwassen en de financiering van terrorisme. Voorheen was hij werkzaam bij het Korps landelijke politiediensten en het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij doceerde tevens bij de SSR, de Politieacademie en het Nederlandse Compliance Instituut.
Product details
Bestelcode 9012400872
Productsoort Boek
Aantal pagina's 760
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Praktijkboek
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
Publicatiedatum 24-11-2017
NUR code 820
Auteur(s) Mr. A.T.A. Tilleman LL.M. Mr. D.S. Kolkman CFE Mr. P.C. Speekenbrink
Editie 2017