Witte Inkt

Erik Vrij

Een thriller over ondernemersdilemma's, de (juridische) wereld na de financiële crisis, botsende culturen en afhankelijkheid van technologie. Een opwindend en vermakelijk oplichtingscomplot bij het belangrijkste Nederlandse bedrijf van 2028.

  • Boek
  • 254 pagina's
  • Bestelcode 9789012391283
Omschrijving
2028. Europa viert tien jaar verrassende economische groei na de financiële crisis, dankzij de grootste Big Brother aller tijden: Euregist. Alle rechten en verplichtingen van elke Europeaan worden er sinds 2018 geregistreerd, van contract tot snelheidsovertreding en van belasting tot testament. Een juridische technologiesector is uit de grond geschoten: rights-management. Het bedrijf van de lompe miljardair en Dutch dream Henk Vis domineert de sector vanuit Marken en andere belastingvrije locaties in Europa en Dubai.

Als VS-president Anita Jones besluit een vergelijkbaar registratiesysteem in te voeren per 2029, slijpen de grote rights-managementbedrijven hun messen om deze reusachtige markt als eerste te veroveren. Henks laatste kans op succes in Amerika en daarmee op overleving, hangt af van de overname van een Amerikaanse bank op Bermuda. Kort voordat de overname moet zijn voltooid, botst Henk hard op cultuurverschillen en vetes tussen oud en nieuw geld binnen zijn directie. Een samenzwering in het decadente Dubai dreigt hem op zijn gevoeligste plek te raken. Zijn American dream hangt aan een zijden draadje, in handen van een aantrekkelijke Bermudiaanse advocate.

Recensies

"Juristen zien voor hun ogen hoe hun werk en leven de komende vijftien jaar sterk zullen kunnen veranderen. Extreem boeiend en ook nog met een sappig complot. We hebben er een juridische thrillerschrijver bij."
Adrianus Schoorl, Head of Financial Services Middle East, Allen & Overy LLP

"Een echte aanrader. Alsof je in 1998 leest over de dreigende ondergang van Facebook. Bijzonder verfrissend, vermakelijk en ook voorstelbaar. Een kenner aan het woord."
Christ’l Dullaert, directeur advocatenuitzendbureau Le Tableau, auteur Yoga in je Toga

"Een futuristische thriller van niveau, geschreven met scherpte, humor en originaliteit. Een wereld als in Witte Inkt komt griezelig dichtbij..."’
Carine Damen, schrijver en journalist

"Een fascinerende cocktail van zakelijk succes, machtspolitiek, concurrentie, marktomwentelingen, oplichting en meer. Boeiend vanaf de eerste pagina."
Annerie Vreugdenhil, Directeur Commercial Banking, ING Nederland

Over Erik Vrij

Erik Vrij is sinds 1997 jurist bij de vermogensbeheer- en zakenbankdivisies van een wereldwijd opererende financiële instelling. Daarnaast was hij lange tijd actief bij een internationale organisatie voor rechtenstudenten en oud-leden daarvan. Dit is zijn eerste boek.

Witte Inkt is tevens beschikbaar als eBook
Product details
Bestelcode 9789012391283
Productsoort Boek
Aantal pagina's 254
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort A-boek
Levertermijn Op aanvraag via 070 378 98 80 of info@sdu.nl
Beschikbaarheid Op aanvraag via 070 378 98 80 of info@sdu.nl
Publicatiedatum 18-09-2013
NUR code 824
Auteur(s) Erik Vrij

Uw bestelling

Witte Inkt
excl. btw € 21,79 incl. btw € 23,75
Levertijd: Op aanvraag via 070 378 98 80 of info@sdu.nl
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht