Zelfsturing, hoe het wel werkt

In deze praktische handleiding schetsen de auteurs wat nodig is voor de transitie van een hiërarchie naar een vorm van zelfsturing.

  • Boek
  • Bestelcode 9789035249059
Omschrijving
In een zelfsturende organisatie zijn de teamleden gezamenlijk verantwoordelijk voor het teamresultaat. Zij nemen beslissingen bij consensus, zodat ieder teamlid de verantwoordelijkheid kan nemen voor de gemaakte afspraken. En dat maakt in de praktijk een wereld van verschil. Veel directeuren zien de voordelen van zelfsturing en denken erover hun organisatie in die richting om te vormen. In deze praktische handleiding schetsen we wat nodig is om de transitie van een hiërarchie naar een vorm van zelfsturing mogelijk te maken.

Concrete handvaten
We bespreken wat de consequenties van het werken in een zelfsturende organisatie zijn voor teamleden, managers, ondersteunende diensten en teamcoach, en welke vaardigheden zij nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Daarnaast worden concrete handvatten besproken die kunnen helpen om goed met elkaar in een zelfsturende organisatie te kunnen communiceren, zoals de Oplossingsgerichte Interactie Methode, oplossingsgericht vergaderen en handvatten met betrekking tot het omgaan met conflictmatige situaties.

Inspiratie
Dit boek is een vervolg op Zelfsturende teams in de praktijk en Coachen van zelfsturende teams. Hoe doe je dat? van dezelfde auteurs. De boeken kunnen prima los van elkaar gelezen worden, maar vormen samen een bron van inspiratie om zelfsturing tot een succes te maken.

Over de auteurs
Astrid Vermeer en Ben Wenting zijn de oprichters van het Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken en hebben de afgelopen decennia een groot aantal organisaties begeleid bij de invoering van zelfsturing.
Product details
Bestelcode 9789035249059
Productsoort Boek
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort S-boek
Levertermijn 2 tot 3 werkdagen
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 14-06-2017

Uw bestelling

Zelfsturing, hoe het wel werkt
excl. btw € 19,32 incl. btw € 20,48
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht