Uw bestelling

Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator (5e druk)
excl. btw € 36,32

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator (5e druk)

Deel 2 in de Mediationreeks

dr. H.C.M. Prein

In Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator beschrijft de meest in aanmerking komende interventietechnieken voor de mediator. In deze uitgave wordt aandacht besteed aan de psychologische achtergronden van de verschillende interventietechnieken en aan de persoon van de mediator als interventionist.

  • Boek
  • 240 pagina's
  • Bestelcode 9789012393911
Omschrijving
De auteur, Hugo Prein, plaatst de interventietechnieken binnen het ruimere kader van de interventiekunde, zoals de systeemgerichte gezinsbehandeling, de oplossingsgerichte gesprekstherapie, coaching en organisatieontwikkeling.
De auteur heeft het beoordelingsinstrument ontwikkeld om de beroepsvaardigheden van de mediator vast te stellen in het kader van de certifi ceringprocedure van het Nederlands Mediation Instituut ( NMI ). Beroepsvaardigheden
en interventietechnieken van de mediator
behandelt dit instrument en kan zo dienen als ondersteuning bij de voorbereiding van het assessment bij de persoonscertificering.

Over Hugo Prein
Hugo Prein promoveerde in 1982 in Leiden op dit onderwerp en was tot voor kort seniordocent bij Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij is auteur en redacteur van diverse publicaties over mediation, zoals het Trainingsboek Confl icthantering en Mediation en Benaderingen en inspiratiebronnen van Mediation en geeft opleidingen en trainingen.

Mediationreeks
Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator maakt onderdeel uit van de Mediationreeks . In de Mediationreeks worden de aspecten van mediation in afzonderlijke delen behandeld, waaronder de juridische, communicatieve, organisatiekundige en de sociaalwetenschappelijke kanten ervan. De inhoud van de delen is gebaseerd op de huidige stand van de theorieontwikkeling en de behandeling ervan richt zich vooral op de relevantie voor de praktijk. De reeks wil zo een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het vakgebied. De afzonderlijke delen kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van opleidingen en trainingen en als naslagwerk voor de ervaren mediator. Ze vervullen ook een rol bij de professionalisering en certifi cering van mediators in Nederland.

De Mediationreeks is ook in een keer te bestellen
De onderstaande delen zijn tot nu toe verschenen:


Abonnement met ruim 15% korting
Met een abonnement op deze reeks ontvangt u alle in de toekomst te verschijnen nieuwe delen en herzieningen van delen in deze serie. U houdt uw kennis daarmee gegarandeerd zo actueel mogelijk. Daarnaast profiteert u van een korting van ruim 15% ten opzicht van de de losse verkoopprijs. Een wel heel aantrekkelijk aanbod voor uw mediation praktijk! Dit abonnement is hier te bestellen.
Product details
Bestelcode 9012393914
Productsoort Boek
Aantal pagina's 240
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Deel 2 in de Mediationreeks
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Redactie mr. M.Pel drs. K. van Oyen prof. Dr. E. Giebels
Hoofdredactie dr. A. Zuurmond mr. J. Spierdijk
Auteur(s) dr. H.C.M. Prein