Chemiekaarten

Met Chemiekaarten® beschikt u over de meest complete en actuele informatie om veilig te kunnen werken met chemische stoffen.

U heeft in uw werk te maken met chemische producten? En u moet de veiligheid op de werkvloer waarborgen? Of in het geval van een calamiteit weten hoe te handelen? Zorg dan dat u alle kennis in huis heeft en kies net als uw vakgenoten voor zekerheid en veiligheid met Chemiekaarten®. 

Editie 33e 2018

Dankzij Chemiekaarten® kunt u altijd rekenen op de meest complete en actuele informatie over ruim 1.400 enkelvoudige chemische stoffen. In onze nieuwste editie vindt u:

  • 30 nieuwe kaarten, 70 kaarten totaal gereviseerd en 101 kaarten met een individuele update
  • 122 nieuwe interventiewaarden als eerste stap in een volledige aanpassing van een eerdere lijst uit 2007
  • De beoordeling van de chronische milieutoxiciteit voor het watercompartiment. In de rubriek ‘Gevolgen voor het milieu’ kunnen daartoe verschillende zinnen zijn opgenomen die in de Toelichting nader worden beschreven
  • De rubriek ‘CLP-etiket’ is verder ingevuld; voor de 31ste editie was een begin gemaakt met het systematisch inventariseren van de indelingen en etiketteringen door producenten en leveranciers bij de registratie van stoffen. Deze inventarisering en invulling is nu voltooid
  • In de rubriek Fysische Eigenschappen wordt van de wateroplosbaarheid naast de nummerieke waarde nu ook een kwalitatieve waarde op de kaart vermeld, variërend van ‘volledig’ tot ‘niet’ 

 
Voor wie is Chemiekaarten?

Chemiekaarten® is onmisbaar voor iedereen die bezig is met incidentpreventie en chemische veiligheid: zoals: brandweer, veiligheidsregio’s, chemische industrie, BRZO-bedrijven, op- en overslag, laboratoria, ziekenhuizen, adviesbureaus, toezichthouders en overheden. We bieden hen alles wat zij op het gebied van chemische stoffen moeten weten en bewijzen hierin al ruim 30 jaar onze autoriteit.

Meer informatie over de producten van Chemiekaarten® vind je via onderstaande links:


Wilt u meer weten over Chemiekaarten en gerelateerde producten van Sdu? Neem dan contact op met Reda El Adlouni via r.eladlouni@sdu.nl of 06 227 960 05.  

Werken met de meeste recente informatie over chemische producten kan van levensbelang zijn.
Kom nu in actie en abonneer u op Chemiekaarten®!