Uw bestelling

Chemiekaarten Online + boek (abonnement)
excl. btw € 989,00
 • Online geen verzendkosten
 • Veilig betalen: factuur bij levering
 • 14 dagen retourrecht

Chemiekaarten Online + boek (abonnement)

Met een abonnement op Chemiekaarten® online en het Jaarboek Chemiekaarten® heeft u een compleet pakket voor het adequaat reageren op noodsituaties met chemische stoffen.
Met Chemiekaarten® online heeft u 24/7 toegang vanaf elk gewenste plek. Zo weet u hoe u veilig werkt met chemische stoffen, hoe u ongevallen voorkomt en hoe u adequaat handelt bij calamiteiten.

 • Multimedia
 • Bestelcode CHKBOEKNL
Omschrijving
Altijd toegang tot 1400 enkelvoudige (zuivere) stoffen met Chemiekaarten® online
Met een abonnement op Chemiekaarten Online + boek heeft u vanaf elk gewenste plek toegang tot de gegevens van meer dan 1400 enkelvoudige zuivere stoffen.

Veilig werken met chemicaliën vereist goede en actuele informatie. Daarom verschijnt elk jaar een nieuwe editie van Chemiekaarten® met de meest recente gegevens. In alfabetische volgorde worden bijna 1.400 enkelvoudige (zuivere) stoffen behandeld. Op de kaart staat de informatie die nodig is om veilig met chemicaliën te kunnen werken. Elke kaart vermeldt alle eigenschappen van een stof die uit het oogpunt van veiligheid van belang zijn.

Tijdelijke actie
Na bestelling van het Chemiekaartenboek kunt u zich opgeven voor een gratis introductieworkshop 'Werken met Chemiekaarten'. Deze worden gegeven op 16 december en 13 januari door de hoofdredacteur van Chemiekaarten, Jos Zawierko. In een halve dag bent u volledig op de hoogte. U ontvangt na bestelling bericht.

Chemiekaarten® 32e editie 2017:
 • handig hulpmiddel bij het opstellen van een adequaat noodplan
 • per chemische stof één pagina met alle relevante gegevens
 • in één oogopslag ziet u wat te doen in geval van calamiteiten
 • gevalideerde informatie, door onafhankelijk team van chemische en medische experts
 • bewijst al meer dan 30 jaar haar autoriteit
 • bevat ruim 1400 enkelvoudige stoffen met de chemische eigenschappen, risico’s, preventie- en noodmaatregelen in één naslagwerk

Nieuwe informatie in editie 2017
 • 30 nieuwe kaarten, 70 kaarten totaal gereviseerd en 101 kaarten met een individuele update
 • 122 nieuwe interventiewaarden als eerste stap in een volledige aanpassing van een eerdere lijst uit 2007
 • De beoordeling van de chronische milieutoxiciteit voor het watercompartiment. In de rubriek Gevolgen voor het milieu kunnen daartoe verschillende zinnen zijn opgenomen die in de Toelichting nader worden beschreven.
 • De rubriek CLP-etiket is verder ingevuld; voor de 31ste editie was een begin gemaakt met het systematisch inventariseren van de indelingen en etiketteringen door producenten en leveranciers bij de registratie van stoffen. Deze inventarisering en invulling is nu voltooid.
 • In de rubriek Fysische Eigenschappen wordt van de wateroplosbaarheid naast de nummerieke waarde nu ook een kwalitatieve waarde op de kaart vermeld, variërend van ‘volledig’ tot ‘niet’.

Uniek: door zowel medische als chemische experts

In Chemiekaarten is naast de beschrijving van fysische en chemische eigenschappen van een stof, ook ruim aandacht voor preventie- en noodmaatregelen. Uniek hierbij is de redactionele samenwerking tussen onafhankelijke medische en chemische experts. In de nieuwe editie van Chemiekaarten® vindt u de nieuwste inzichten over het veilig omgaan met chemische stoffen verwerkt.

Chemiekaarten® ook voor u?
De uitgave Chemiekaarten® is onmisbaar voor chemici, brandweer, apotheken, ziekenhuizen, laboratoria, adviesbureaus, overheid, gemeenten, toezichthouders en verder voor iedereen die direct met chemicaliën werkt.

Automatisch jaarlijks de nieuwste editie ontvangen?
Wilt u altijd verzekerd zijn van de laatste wijzigingen, neemt u dan een abonnement en ontvang jaarlijks tegen flinke korting een geheel up to date exemplaar. Met een abonnement op het boek en de online heeft u tegen heel aantrekkelijke prijs een compleet pakket. Bij afsluiting van het abonnement wordt de laatste editie toegestuurd.

Bekijk de website

Product details
Bestelcode CHKBOEKNL
Productsoort Multimedia
Bestelvorm Abonnement
Externe URL http://chemiekaarten.sdu.nl/chkonline/
Beschikbaarheid Leverbaar