Uw bestelling

Huurrecht Woonruimte
excl. btw € 44,57

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht

Acht ervaren juristen bespreken de inhoud en strekking van het huurrecht voor woonruimte. In deze 7e geheel herziene druk komen alle wijzigingen van de laatste jaren aan bod.

  • Boek
  • 500 pagina's
  • Bestelcode 9789012395410
Omschrijving
Acht ervaren juristen bespreken de inhoud en strekking van het huurrecht voor woonruimte. In deze 7e geheel herziene druk komen alle wijzigingen van de laatste jaren aan bod.

Belangrijke actuele onderwerpen over huurrecht voor woonruimte zijn o.a.:
1) Wetswijzigingen met betrekking tot het woningwaarderingsstelsel, het huurprijzenrecht, het Besluit Servicekosten en de rol van de huurcommissie. Introductie van de Warmtewet, nieuwe parameters op het gebied van huurbeleid en huurtoeslag, de WMO 2015, de Huisvestingswet 2014, de Woningwet 2015 en wijziging van de Overlegwet.
2) Nieuwe jurisprudentie over gebruiksovereenkomsten (in relatie tot vergoedingen), bemiddelingskosten en short stay verhuur.
Asbestsanering blijft een thema, zoals ook hygiëne in het bijzonder: bedwantsen in de woning! Over renovatie voegden we de nieuwste jurisprudentie toe: wanneer gaat groot onderhoud over in renovatie en wanneer is een verhuiskostenvergoeding verplicht?
3) Op het gebied van huurprijzen en servicekosten werden we overstelpt door wetswijzigingen: energielabel werd energie-index. serviceflat werd zorgwoning, WOZ in het WWS, enzovoorts. Voortaan behandelt hoofdstuk 13 woningwaardering, huurprijzen en huurbeleid. De onderwerpen Nutsvoorzieningen, servicekosten en de Warmtewet bespreken we in het nieuwe hoofdstuk 14.
4) Woningcorporaties zijn gedwongen tot ingrijpende hervormingen, dat blijkt duidelijk uit de Woningwet 2015 en uit wijzigingen van de Overlegwet. Sturing van de overheid kreeg eveneens meer ruimte via de Huisvestingswet 2014 en wijziging van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek, die nu ook in kleinere steden toepasselijk is. Dat wil zeggen: wanneer daar sprake is van een probleemcumulatiegebied.

De meest actuele onderwerpen in een toegankelijk naslagwerk
Huurrecht woonruimte is toegankelijk, compleet en actueel. Registers met trefwoorden en jurisprudentie zijn verbeterd. Voor iedereen die in dagelijkse praktijk met huurrechtvragen te maken heeft
Huurrecht woonruimte is geschreven voor juristen en niet-juristen, die in hun dagelijkse praktijk uiteenlopende vragen op het gebied van huurrecht tegenkomen.
Product details
Bestelcode 9012395410
Productsoort Boek
Aantal pagina's 500
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 7e druk
Boeksoort S-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
NUR code 822
Hoofdredactie mr. P. van der Sanden mr. J.M.G.A. Sengers
Auteur(s) mr. P. van der Sanden mr. J.M.G.A. Sengers mr. G. Stellema-Emerencia mr. T.A. Nieuwenhuijsen mr. M. Veldman mr. A.M. Kloosterman mr. H.M. Hielkema mr. M. van Schie