Socialezekerheidsrecht

Het socialezekerheidsrecht is nauw verweven met het arbeidsrecht. Bij Sdu vindt u een compleet assortiment aan producten, content en hulpmiddelen waarmee de (arbeidsrecht)jurist snel en eenvoudig van informatie voorzien wordt.

Header Sdu socialezekerheidsrecht
Naar de webshop

Bij Sdu vindt de arbeids- en/of socialezekerheidsjurist alle informatie en hulpmiddelen om de dagelijkse werkzaamheden optimaal en nauwkeurig uit te kunnen voeren. Maak kennis met OpMaat. Dit online platform bevat jurisprudentie, actuele wet- en regelgeving en het laatste nieuws. Uw vakkennis houdt op peil met onze diverse opleidingen en vakliteratuur.

Events & opleidingen binnen arbeidsrecht & sociale zekerheid

Bekijk hier het overzicht van onze aankomende evenementen, cursussen en opleidingen binnen arbeidsrecht & sociale zekerheid

Uitgelicht: Tweedaagse Verdiepingscursus ontslag incluis 3 maanden Sdu OpMaat Arbeidsrecht

23 en 30 januari

Tijdens deze tweedaagse basiscursus arbeidsrecht krijgt u door vier experts in het vak en tevens zeer deskundige sprekers de basisbeginselen van de verschillende onderwerpen die spelen binnen het arbeidsrecht uitgelegd. Op deze manier wordt u voorzien van een solide basiskennis in het arbeidsrecht en krijgt u handvatten aangereikt voor in de praktijk. 

Meld u nu aan

Meer informatie over arbeids- en socialezekerheidsrecht nodig? Zoek in ons archief!

Heeft u behoefte aan meer vakinhoudelijke informatie op het gebied van socialezekerheidsrecht? Bekijk nu een selectie van de vakinformatie die we hierover aanbieden. U vindt op deze pagina's een preview van de actuele content die we samen met experts uit de rechtspraktijk creëren.

Bekijk onze artikelen
Sdu socialezekerheidsrecht

Socialezekerheidsrecht

Het Nederlandse socialezekerheidsrecht omvat onder meer de Werkloosheidswet (WW), de Ziektewet (ZW), de Algemene Ouderdomswet (AOW), de Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) en de Wet Werk en Bijstand (WWB). Dit stelsel van wetten en maatregelen garandeert inkomen en/of verzorging voor personen die, tijdelijk of blijvend, niet in staat zijn om daar zelf in te voorzien. Op diverse thema's, zoals ziekte en re-integratie, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en pensioen is het socialezekerheidsrecht is nauw verweven met het arbeidsrecht.

Sdu biedt veel gebruikte en gewaardeerde vakliteratuur en content die gericht is op de pragmatische praktijkjurist. Samen met experts uit de rechtspraktijk creëren we actuele content op het gebied van socialezekerheidsrecht.