Naar de inhoud

Socialezekerheidsrecht

Bij Sdu vind je een compleet assortiment aan producten, content en hulpmiddelen waarmee de (arbeidsrecht)jurist snel en eenvoudig van informatie voorzien wordt

Advocaat in gesprek met klanten. Bij Sdu kan de jurist of -advocaat terecht voor alle vraagstukken rondom zijn of haar vakgebied.
Of je nu zelf een (overheids)opdracht op de markt zet of juist daarop inschrijft door je eigen offerte in te dienen, bij Sdu bieden we alle producten die je nodig hebt om deze procedure efficiënt en volgens de juiste aanbestedingsregels te laten verlopen.
 • Vakbladen

  Onze vakbladen informeren o.a. over ontwikkelingen in specifieke marktsectoren.

 • Online Platformen

  In onze platformen vind je dagelijks relevant nieuws én een complete databank.

 • Opleidingen

  En jouw vakkennis houd je op peil met onze diverse opleidingen & events.

 • Nieuws

  Blijf up-to-date op het gebied van aanneming van werk en aanbesteding op Europees, nationaal of gemeentelijk niveau.

Bekijk het aanbod

OpMaat Arbeidsrecht+

OpMaat Arbeidsrecht+

Snel antwoord op vragen over loondoorbetaling bij ziekte? Op zoek naar een vaststellingsovereenkomst? In OpMaat Arbeidsrecht Plus is alle arbeidsrechtelijke informatie thematisch samengebracht op één overzichtelijke plek.

Nederlandse Documentatie Sociale Zekerheid

Met dit abonnement beschik je over actuele en historische wetteksten, parlementaire geschiedenis, wetsvoorstellen, regelgeving, jurisprudentie, literatuur en diepgaande commentaren.

NDSZ Navigation
NDSZ

Juridische Opleidingen

Sdu biedt tal van opleidingen voor verschillende disciplines. Zo blijf je up-to-date, haal je je punten of specialiseer je juist in een onderwerp van jouw interesse.

 • E-learning Begrijpelijk Schrijven voor juristen online cursus vanaf thuis te volgen, georganiseerd door Sdu Opleidingen.

  On demand opleidingen

  Met onze online opleidingen kun je effectief en op afstand blijven leren.

 • Sdu opleidingen kantoordeal

  PO-Deal

  Voor iedereen die jaarlijks permanente educatie punten moet halen.

 • Volg een webinar van Sdu via de laptop

  Online opleidingen

  Behaal PO-punten met een juridische online cursus bij Sdu Opleidingen.

Bekijk alle opleidingen
VNW Socialezekerheidsrecht 2023

VNW Socialezekerheidsrecht 2023

€ 33,49

Sdu Tekst & toelichting Participatiewet

Tekst & toelichting Participatiewet

€ 98,62

Tijdschriften & Boeken

Het Nederlandse socialezekerheidsrecht omvat onder meer de Werkloosheidswet (WW), de Ziektewet (ZW), de Algemene Ouderdomswet (AOW), de Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) en de Wet Werk en Bijstand (WWB). Dit stelsel van wetten en maatregelen garandeert inkomen en/of verzorging voor personen die, tijdelijk of blijvend, niet in staat zijn om daar zelf in te voorzien.

Sdu biedt veelgebruikte en gewaardeerde vakliteratuur en content die gericht is op de pragmatische praktijkjurist. Samen met experts uit de rechtspraktijk creëren we actuele content op het gebied van socialezekerheidsrecht.

Uit het archief

Vind op deze pagina's een preview van de content die we samen met experts uit de rechtspraktijk creëren.

 • OpMaat artikelen afbeelding van Sdu

  Kamerstuk 2015-2016, 28719 nr. 95: Reïntegratiebeleid; Brief regering; Stand van zaken inzake het project ‘Mensenwerk’, ter bevordering van participatie van mensen met psychische aandoeningen en reactie op de motie van de leden Ulenbelt en Karabulut over…

  Sociale zekerheidsrecht, ArbeidsrechtOfficiële publicaties

 • OpMaat artikelen afbeelding van Sdu

  Kamervragen (Aanhangsel) 2016-2017: Uitstel beantwoording vragen van de leden Van Weyenberg en Schouten over “dubbele kinderbijslag voor ouders met kinderen met autisme”

  Sociale zekerheidsrecht, Familierecht, EchtscheidingOfficiële publicaties

 • OpMaat artikelen afbeelding van Sdu

  Staatscourant 2017, 56072: Regeling van de Minister van Financiën van 28 september 2017, 2017-00000186890, directie Financiële Markten, tot vaststelling van de bedragen, bedoeld in artikel 3:156, eerste lid, van de Wet op het financieel toezicht, voor…

  Sociale zekerheidsrechtOfficiële publicaties

Bekijk meer artikelen