Naar de inhoud

FRP Scriptieprijs

De FRP Scriptieprijs plaatst kwalitatief hoogwaardige masterscripties van talentvolle financieel recht studenten in de schijnwerpers, zodat deze in de belangstelling komen te staan van advocaten financieel recht en juristen bij financiële instellingen.

Man met bril overhandigt student een cheque van 500 euro
Student thuis bij een ipad

FRP Scriptieprijs 2024

Inzenden voor de scriptieprijs 2024 kan tot 1 oktober 2024. Begin november maken we de winnaar bekend. Tijdens het FRP-congres op 28 november zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Wat kun je winnen?

De auteur van de beste masterscriptie op het gebied van financieel recht wint een bedrag van €500. Ook krijg je de mogelijkheid een artikel te schrijven op basis van je masterscriptie, welke wordt geplaatst in het Tijdschrift Financieel Recht in de Praktijk (FRP).

Vrouw met blond haar studeert buiten met de Sdu Wettenbundel

Winnaar van 2023

Hugo Wijn heeft de FRP Scriptieprijs 2023 gewonnen. Als student ondernemingsrecht aan de Vrije Universiteit maakte hij inzichtelijk welke normen gelden voor de bestuurder van een bedrijf in financiële problemen, waarbij hij verder keek dan de uitspraken van de Hoge Raad. Deze vernieuwende aanpak leverde hem een negen als eindbeoordeling op.

Ook bij de jury van de FRP-prijs maakte zijn afstudeerwerk grote indruk. ‘Een verrijking van de literatuur over dit onderwerp’, ‘academisch zeer hoog niveau’, ‘komt tot geheel eigen benadering van de problematiek’. Het zijn zomaar enkele complimenten die Hugo kreeg voor zijn masterscriptie.

Hugo Wijn wint de FRP Scriptieprijs 2023
 • Met het winnen van de FRP prijs zet je jezelf neer als expert in het financieel recht. Een rechtsgebied dat complex, actueel, dynamisch en impactvol is en zich bevindt op het snijvlak van recht, politiek en economie. Geen rechtsgebied zo onrustig als het financieel recht. Immers bijna dagelijks veranderen regels, dan wel hun uitleg of toepassing.

  Man met grijs haar en bril
  prof. dr. R. (Rob) SchotsmanDirector UvA Academie voor Bank en Verzekeringen
 • Het meedoen aan deze FRP competitie geeft een belangrijke aanvulling op je CV en opent deuren voor je toekomst die anders misschien gesloten blijven.

  Kalende man met bril
  prof. mr. V.P.G. (Victor) de SerièreOf Counsel Allen & Overy en Hoogleraar Vermogensrechtelijke aspecten v.h. effectenrecht Radboud Universiteit
 • De FRP Scriptieprijs geeft jouw scriptie de aandacht die hij verdient.

  Man met bruin haar en bril
  prof. mr. R. P. (Rogier) RaasPartner Stibbe en Hoogleraar Nederlands en Europees bank- en effectenrecht

Ontmoet de jury

De jury van de FRP scriptieprijs bestaat uit 3 financieel recht experts uit de praktijk, die ook nauw betrokken zijn bij het onderwijs.

 • Kalende man met grijs haar en bril
  prof. mr. Victor de SerièreOf Counsel Allen & Overy en Hoogleraar Vermogensrechtelijke aspecten van het effectenrecht Radboud Universiteit
 • Man met bruin haar en bril
  prof. mr. Rogier RaasPartner Stibbe en Hoogleraar Nederlands en Europees bank- en effectenrecht
 • Man met grijs haar en bril
  prof. dr. Rob SchotsmanDirector UvA Academie voor Bank en Verzekeringen