Naar de inhoud

FRP Scriptieprijs

De FRP Scriptieprijs plaatst kwalitatief hoogwaardige masterscripties van talentvolle financieel recht studenten in de schijnwerpers, zodat deze in de belangstelling komen te staan van advocaten financieel recht en juristen bij financiële instellingen.

Man met bril overhandigt student een cheque van 500 euro
Student thuis bij een ipad

FRP Scriptieprijs 2023

Alle inzendingen voor de FRP Scriptieprijs 2023 worden op dit moment beoordeeld. Binnenkort maken we hier de winnaar bekend. Inzenden is niet meer mogelijk.

Wat kun je winnen?

De auteur van de beste masterscriptie op het gebied van financieel recht wint een bedrag van €500. Ook krijg je de mogelijkheid een artikel te schrijven op basis van je masterscriptie, welke wordt geplaatst in het Tijdschrift Financieel Recht in de Praktijk (FRP).

Vrouw met blond haar studeert buiten met de Sdu Wettenbundel

Winnaar van 2022

Koen Vrieling heeft de FRP Scriptieprijs 2022 gewonnen. Op woensdag 22 februari heeft Rogier Raas namens de jury de prijs aan hem uitgereikt.

Zijn master financieel recht rondde Koen af met een negen voor zijn scriptie ‘Het afgescheiden vermogen bij eigendom ten titel van beheer’. Voor een technisch onderwerp vond de jury de scriptie van Vrieling ‘zeer goed geschreven en grondig uitgewerkt’; alsof hij al jaren vertrouwd was met de problematiek.

Man met bril overhandigt student een cheque van 500 euro
 • Met het winnen van de FRP prijs zet je jezelf neer als expert in het financieel recht. Een rechtsgebied dat complex, actueel, dynamisch en impactvol is en zich bevindt op het snijvlak van recht, politiek en economie. Geen rechtsgebied zo onrustig als het financieel recht. Immers bijna dagelijks veranderen regels, dan wel hun uitleg of toepassing.

  Man met grijs haar en bril
  prof. dr. R. (Rob) SchotsmanDirector UvA Academie voor Bank en Verzekeringen
 • Het meedoen aan deze FRP competitie geeft een belangrijke aanvulling op je CV en opent deuren voor je toekomst die anders misschien gesloten blijven.

  Kalende man met bril
  prof. mr. V.P.G. (Victor) de SerièreOf Counsel Allen & Overy en Hoogleraar Vermogensrechtelijke aspecten v.h. effectenrecht Radboud Universiteit
 • De FRP Scriptieprijs geeft jouw scriptie de aandacht die hij verdient.

  Man met bruin haar en bril
  prof. mr. R. P. (Rogier) RaasPartner Stibbe en Hoogleraar Nederlands en Europees bank- en effectenrecht

Ontmoet de jury

De jury van de FRP scriptieprijs bestaat uit 3 financieel recht experts uit de praktijk, die ook nauw betrokken zijn bij het onderwijs.

 • Kalende man met grijs haar en bril
  prof. mr. Victor de SerièreOf Counsel Allen & Overy en Hoogleraar Vermogensrechtelijke aspecten van het effectenrecht Radboud Universiteit
 • Man met bruin haar en bril
  prof. mr. Rogier RaasPartner Stibbe en Hoogleraar Nederlands en Europees bank- en effectenrecht
 • Man met grijs haar en bril
  prof. dr. Rob SchotsmanDirector UvA Academie voor Bank en Verzekeringen