Met Sdu op weg naar de Omgevingswet

Inschrijven nieuwsbrief
Met Sdu op weg naar de Omgevingswet
Inschrijven nieuwsbrief

De Omgevingswet treedt per 1 juli 2022 in werking. Dit lijkt nog ver weg! Maar gezien de omvang en impact is een goede voorbereiding van belang. Sdu maakt wetten en regels begrijpelijk, zowel voor medewerkers als voor inwoners en bedrijven. Wij helpen bij het stroomlijnen van interne en externe informatiestromen. Sdu biedt u informatie op maat: van informerend tot de uiteindelijke toepassing van de Omgevingswet.

Snel alle juridische kennis voorhanden

Sdu Commentaren

De Omgevingswet (Ow) zorgt voor veranderingen. Dat heeft invloed voor u als specialist omgevingsrecht. Hoe verhouden de veranderingen zich tot de Omgevingsrecht?

Met Sdu Commentaar Omgevingswet heeft u het meest praktische artikelsgewijze commentaar voor de juridische rechtspraktijk in handen. Actueel, beknopt met voldoende diepgang, voorzien van relevante onderlinge link en online.

Heeft u al een OpMaat product? Dan is er OpMaat Omgevingsrecht waarmee u snel over alle juridische kennis beschikt: alle wetgeving Omgevingsrecht bij elkaar en goed doorzoekbaar, een uitgebreide selectie jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar (o.a. Omgevingswet), artikelen en actualiteiten uit de (rechts)praktijk. Kortom; praktijkgericht, actueel en online. 

 

Bekijk hier

Voor elke fase de juiste vakinformatie

Met de komst van de Omgevingswet (Ow) gaat u werken in verschillende fasen: Het huidige omgevingsrecht is en blijft voorlopig relevant. Direct na ingang van de Ow start u met de bruidsschat en lokale verordeningen, die gaandeweg moeten integreren in een definitief omgevingsplan. Elke fase kent zijn eigen regels die u juist moet toepassen voor uw beleidswerk en vergunningscases. Hoe weet u snel welke regels van toepassing zijn?

De kennisbank VIND Omgevingszaken biedt u een unieke formule. 

Meer weten?
4 fasen model

Neem een voorsprong bij de invoering van de Omgevingswet

Met de Omgevingswet wordt het wettelijk kader voor de leefomgeving vereenvoudigd. Maar de invoering vergt voor uw organisatie veel aanpassingen, zowel in inhoud als in processen en systemen. Hoe mooi zou het zijn als we samen kunnen werken aan oplossingen voor een effectieve invoering?

Sdu introduceert: het O-Lab. Samen met Sdu werkt u aan instrumenten die het werken met de Omgevingswet gemakkelijker maken. Wij bieden kennis die uw organisatie een voorsprong geeft bij de invoering van de wet. 

Meld u aan voor het O-Lab.

Ontdek de voordelen
test

Opleidingen en Events Omgevingsrecht

Bij Sdu Opleidingen organiseren wij ruim 350 opleidingen, congressen, masterclasses en webinars per jaar, voor verschillende klantgroepen. Wilt u uw vakkennis bijhouden of bijspijkeren? Wilt u geïnspireerd raken? Of netwerken met vakgenoten? Onze bijeenkomsten bieden dit allemaal. 

Bekijk ons aanbod:

Blijf op de hoogte

Blijf gemakkelijk en goed op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Omgevingswet, door u aan te melden voor de gratis maandelijkse e-mailnieuwsbrief Omgevingswet. 

 

gemeente.nu

Een vakinhoudelijk platform voor nieuws, opinie en verdieping, specifiek gericht op gemeenten. Aandacht voor verschillende thema's. Gemeente.nu brengt het laatste gemeentenieuws en kijkt verder met spraakmakende opinie en achtergronden. Op het gebied van Omgevingswet biedt Gemeente.nu nieuws, artikelen en interviews en whitepapers en blogs. Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief ruimte

Bezoek Gemeente.nu