Naar de inhoud

Omgevingswet

Sinds 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. Sdu biedt je informatie op maat: van informerend tot de uiteindelijke toepassing van de Omgevingswet

Twee mensen kijken naar de scherm
Man kijkt naar scherm (square)
Scroll direct naar:

Werk efficiënt met de omgevingswet

Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet per 1 januari 2024 werk je in verschillende fasen. Elke fasen kent daarin zijn eigen regels die je juist moet toepassen voor je beleidswerk en vergunningscases. Hoe weet je snel welke regels van toepassing zijn? VIND Omgevingszaken biedt je een unieke formule: per instrument, thema en werkproces kun je eenvoudig kiezen op welke periode je beleidswerk of case betrekking heeft.

Thumbnail for YouTube video with ID: B6RaVtHoXS8

Gemeente.nu

Gemeente.nu brengt je het meest recente nieuws, opinie, whitepapers en verdieping, specifiek gericht op de gemeenten.

Afbeelding van de gemeente

Uitgelichte producten

Sdu Kennisbank VIND Omgevingszaken
VIND Omgevingszaken

VIND Omgevingszaken

Voor elke fase de juiste vakinformatie - Elke fase kent zijn eigen regels die je juist moet toepassen voor je beleidswerk en vergunningscases. Hoe weet je snel welke regels van toepassing zijn?

VIND Omgevingszaken biedt je praktijkgerichte thematische uitleg op de wet- en regelgeving, inclusief een vooruitblik naar de Omgevingswet. De kennisbank bevat ook het overgangsrecht en alle relevante jurisprudentie. Eén online informatiebron voor landelijke én lokale vakinformatie.

VIND Handhaving

De online kennisbank biedt jou gevalideerde vakinformatie waarmee je sneller domein 1 casussen voor jouw gemeente kunt oplossen.

VIND Handhaving Beslisboom
VIND Handhaving beslisboom

Artikelen en opleidingen voor jou

 • Wisselende ervaringen tijdens eerste weken Omgevingswet

  Wisselende ervaringen tijdens eerste weken Omgevingswet

  Artikel

  Veel gemeenten hebben alles uit de kast gehaald om klaar te zijn voor de Omgevingswet. Zorgpunt blijft of de digitalisering stabiel genoeg is. Niet iedereen is daar even gerust op, leert een korte rondgang langs vier gemeenten. Lees meer op Gemeente.nu.

 • Omgevingswet in de praktijk - 6 daagse opleiding

  Omgevingswet in de praktijk - 6 daagse opleiding

  Opleiding

  Ben je op zoek naar een praktijkgerichte opleiding waarmee je jouw kennis en expertise op het gebied van de Omgevingswet naar een hoger niveau tilt? Ga 25 april 2024 van start en leer alle essentiële kennis die je nodig hebt in de praktijk.

 • VIND Omgevingszaken - Bouwen onder de Omgevingswet

  Bouwen onder de Omgevingswet

  On demand

  Krijg inzicht in de diverse aspecten die spelen omtrent bouwen onder de Omgevingswet. Aan de orde komt: Lagere regelgeving en omgevingsplan | Knip in de omgevingsvergunning voor bouwen | Omgevingsvergunning voor omgevingsplanactiviteit en (technische) bouwactiviteit | Het stelsel van kwaliteitsborging

Bekijk alle whitepapers
Sdu Praktijk Omgevingsrecht

Praktijk Omgevingsrecht

€ 460,00

Sdu Grondzaken en Gebiedsontwikkeling

Grondzaken en Gebiedsontwikkeling

€ 305,00

Tijdschriften & Boeken

Op het gebied van omgevingsrecht zijn er talloze regelgevingen over de fysieke wereld waarin wij leven, zoals milieu, water, natuur en ruimtelijke ordening. Rondom deze thema’s bestaan veel tegenstrijdige belangen en ontstaan er geschillen over bijvoorbeeld geluidsoverlast, luchtvervuiling, licht, trillingen of externe veiligheid. 

Met onze nieuwsupdates, jurisprudentiepublicaties en commentaren zorgt Sdu dat je altijd op de hoogte bent van de laatste wet- en regelgeving. Maak nu kennis met al onze producten binnen het vakgebied van omgevingsrecht.

Liever persoonlijk contact?

Dat kan ook! Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel of mail ons, we helpen je graag!