Met Sdu op weg naar de Omgevingswet

Inschrijven nieuwsbrief
Met Sdu op weg naar de Omgevingswet

De ingangsdatum van de Omgevingswet is uitgesteld naar 1 januari 2023, maar gezien de omvang en impact is een goede voorbereiding van belang. Sdu maakt wetten en regels begrijpelijk, zowel voor medewerkers als voor inwoners en bedrijven. Wij helpen bij het stroomlijnen van interne en externe informatiestromen. Sdu biedt je informatie op maat: van informerend tot de uiteindelijke toepassing van de Omgevingswet.

 

Neem een voorsprong bij de invoering van de Omgevingswet

olab

Met de Omgevingswet wordt het wettelijk kader voor de leefomgeving vereenvoudigd. Maar de invoering vergt voor jouw organisatie veel aanpassingen, zowel in inhoud als in processen en systemen. Hoe mooi zou het zijn als we samen kunnen werken aan oplossingen voor een effectieve invoering?

In het O-Lab werk je samen met Sdu aan instrumenten die het werken met de Omgevingswet gemakkelijker maken. Wij bieden kennis die jouw organisatie een voorsprong geeft bij de invoering van de wet. 

Meld je aan voor het O-Lab.

Ontdek de voordelen

Voor elke fase de juiste vakinformatie

Met de komst van de Omgevingswet ga je werken in verschillende fasen: Het huidige omgevingsrecht is en blijft voorlopig relevant. Direct na ingang van de Omgevingswet start je met de bruidsschat en lokale verordeningen, die gaandeweg moeten integreren in een definitief omgevingsplan. Elke fase kent zijn eigen regels die je juist moet toepassen voor je beleidswerk en vergunningscases. Hoe weet je snel welke regels van toepassing zijn?

De kennisbank VIND Omgevingszaken biedt je een unieke formule. 

Meer weten?
4 fasen model

Snel alle juridische kennis voorhanden

De Omgevingswet zorgt voor veranderingen. Dat heeft invloed voor jou als specialist omgevingsrecht. Hoe verhouden de veranderingen zich tot de Omgevingsrecht?

Met Sdu Commentaar Omgevingswet heb je het meest praktische artikelsgewijze commentaar voor de juridische rechtspraktijk in handen. Actueel, beknopt met voldoende diepgang, voorzien van relevante onderlinge link en online.

Heb je al een OpMaat product? Dan is er OpMaat Omgevingsrecht waarmee je snel over alle juridische kennis beschikt: alle wetgeving Omgevingsrecht bij elkaar en goed doorzoekbaar, een uitgebreide selectie jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar (o.a. Omgevingswet), artikelen en actualiteiten uit de (rechts)praktijk. Kortom; praktijkgericht, actueel en online. 

 

Bekijk hier
Sdu Commentaren

Opleidingen en Events Omgevingswet

Bij Sdu Opleidingen organiseren wij ruim 350 opleidingen, congressen, masterclasses en webinars per jaar, voor verschillende klantgroepen. Vakkennis bijhouden of bijspijkeren? Geïnspireerd raken? Of netwerken met vakgenoten? Onze bijeenkomsten bieden dit allemaal. 

Bekijk ons aanbod:

Blijf op de hoogte

Blijf gemakkelijk en goed op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Omgevingswet, door je aan te melden voor de gratis maandelijkse e-mailnieuwsbrief Omgevingswet. 

 

gemeente.nu

Een vakinhoudelijk platform voor nieuws, opinie en verdieping, specifiek gericht op gemeenten. Aandacht voor verschillende thema's. Gemeente.nu brengt het laatste gemeentenieuws en kijkt verder met spraakmakende opinie en achtergronden. Op het gebied van Omgevingswet biedt Gemeente.nu nieuws, artikelen en interviews en whitepapers en blogs. Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief ruimte

Bezoek Gemeente.nu