Naar de inhoud

Omgevingswet

De ingangsdatum van de Omgevingswet is uitgesteld naar 1 januari 2024. Sdu biedt je informatie op maat: van informerend tot de uiteindelijke toepassing van de Omgevingswet

Twee mensen kijken naar de scherm
Man kijkt naar scherm (square)
Scroll direct naar:

Neem een voorsprong bij de invoering van de Omgevingswet

Met de Omgevingswet wordt het wettelijk kader voor de leefomgeving vereenvoudigd. Maar de invoering vergt voor jouw organisatie veel aanpassingen, zowel in inhoud als in processen en systemen. Hoe mooi zou het zijn als we samen kunnen werken aan oplossingen voor een effectieve invoering?

Gemeente.nu

Gemeente.nu brengt je het meest recente nieuws, opinie, whitepapers en verdieping, specifiek gericht op de gemeenten.

Afbeelding van de gemeente

Uitgelichte producten

Sdu Kennisbank VIND Omgevingszaken
VIND Omgevingszaken

VIND Omgevingszaken

Voor elke fase de juiste vakinformatie - Elke fase kent zijn eigen regels die je juist moet toepassen voor je beleidswerk en vergunningscases. Hoe weet je snel welke regels van toepassing zijn?

VIND Omgevingszaken biedt je praktijkgerichte thematische uitleg op de wet- en regelgeving, inclusief een vooruitblik naar de Omgevingswet. De kennisbank bevat ook het overgangsrecht en alle relevante jurisprudentie. Eén online informatiebron voor landelijke én lokale vakinformatie.

VIND Handhaving

De online kennisbank biedt jou gevalideerde vakinformatie waarmee je sneller domein 1 casussen voor jouw gemeente kunt oplossen.

VIND Handhaving Beslisboom
VIND Handhaving beslisboom

Whitepapers en blogs voor jou

 • Wachten op de Omgevingswet heeft lang genoeg geduurd

  Wachten op de Omgevingswet heeft lang genoeg geduurd

  Blog

  Er is nog steeds discussie over de invoeringsdatum van de Omgevingswet. Het grote struikelblok is het niet tijdig beschikbaar zijn van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Uitsel hang alweer in de lucht.

 • Weer uitstel Omgevingswet: het momentum verloren?

  Weer uitstel Omgevingswet: het momentum verloren?

  Whitepaper

  Hoe komt het toch dat de datum steeds verschuift. Is er sprake van een te optimistische kijk en van onderschatting van de problematiek? Of wellicht een gebrekkige planning van het proces? Lees meer op Gemeente.nu.

 • Grote behoefte aan informatie uit de praktijk

  Grote behoefte aan informatie uit de praktijk

  Omgevingswet

  De Omgevingswet is voor gemeenten het best werkbaar via de onderwerpen die in de eigen praktijk spelen. ‘Op de werkvloer is geen tijd voor wetenschappelijke verhandelingen, maar vooral behoefte aan praktische informatie'.

Bekijk alle whitepapers
Sdu Praktijk Omgevingsrecht

Praktijk Omgevingsrecht

€ 426,00

Sdu Grondzaken en Gebiedsontwikkeling

Grondzaken en Gebiedsontwikkeling

€ 282,00

Tijdschriften & Boeken

Op het gebied van omgevingsrecht zijn er talloze regelgevingen over de fysieke wereld waarin wij leven, zoals milieu, water, natuur en ruimtelijke ordening. Rondom deze thema’s bestaan veel tegenstrijdige belangen en ontstaan er geschillen over bijvoorbeeld geluidsoverlast, luchtvervuiling, licht, trillingen of externe veiligheid. 

Met onze nieuwsupdates, jurisprudentiepublicaties en commentaren zorgt Sdu dat je altijd op de hoogte bent van de laatste wet- en regelgeving. Maak nu kennis met al onze producten binnen het vakgebied van omgevingsrecht.

Liever persoonlijk contact?

Dat kan ook! Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel of mail ons, we helpen je graag!