‘Wij kijken niet naar leeftijd, maar naar de mens’ 

‘Wij kijken niet naar leeftijd, maar naar de mens’ 
12 april 2024

Het was een domper: het wetsvoorstel ‘Toezicht gelijke kansen bij werving en selectie’ werd eind maart afgewezen door de Eerste Kamer. Die wet zou erop toezien dat iedereen dezelfde kansen krijgt bij het vinden van een baan. Helaas is die wet afgewezen. Voor ons júíst een goed moment om te benadrukken dat leeftijd bij het solliciteren bij Sdu geen rol speelt. ‘Wij doen niet zo moeilijk over leeftijden, we kijken naar de mens’, zegt Sandra Camonier (manager content).   

Over de wet ‘Toezicht gelijke kansen bij werving en selectie’ 

Een gelijke kans krijgen bij het solliciteren naar een baan: dat is helaas nog steeds niet altijd vanzelfsprekend. Vooral niet voor mensen op leeftijd of bijvoorbeeld mensen met een migratieachtergrond. Met dit wetsvoorstel was de regering van plan om regels te maken die arbeidsdiscriminatie tegengaan. Hoe? Door bedrijven en bemiddelingsbureaus streng te controleren of zij personeel aannemen op een eerlijke manier. Doen ze dat niet? Dan zou de inspectie sancties kunnen opleggen. Het wetsvoorstel is echter helaas afgewezen, vanwege twijfels over de effectiviteit ervan. Daarnaast was er onder andere kritiek over de onderbouwing van de eisen en de administratieve lasten.

Medea vindt het een eer! 

Binnen Sdu kijken wij niet naar leeftijd, maar naar je kennis en kunde. En we zoeken op basis van vooraf gestelde competenties naar de juiste kandidaat. Daardoor hebben we de afgelopen jaren jonge en oudere mensen aangenomen (en hen ook een vast contract aangeboden), werken we soms met stagiairs en hebben we mensen met allerlei culturele achtergronden in dienst. Een van onze collega’s is Medea Hempen. Zij werkt sinds april 2023 bij Sdu als redacteur wettenredactie. Het is teleurstellend dat dit wetsvoorstel het niet heeft gehaald. Des te mooier dat Sdu wel oog heeft voor gelijke kansen bij het sollicitatieproces. Ik ben blij met mijn vaste aanstelling’, vertelt Madea trots. 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in een diverse omgeving? Bekijk dan onze vacatures