Casus- en oefenboek voor bemiddelaars

32 casus om van te leren en om mee te oefenen

Francine ten Hoedt, Jocelyn Weimar

Veel mediators en bemiddelaars zitten in een intervisiegroep of doen aan intercollegiale consultatie. Vaak is er een tekort aan mediation casus waarmee kan worden geoefend. Hierin voorziet dit boek. Het bevat 32 mediation casus, voor zowel de startende als meer ervaren mediator.

  • Boek
  • 140 pagina's
  • Bestelcode 9789012387132
Omschrijving
Mediation is een vak dat je leert door te doen. Ondanks de vele initiatieven en inspanningen is mediation nog niet zo ingeburgerd dat iedere mediator een bloeiende praktijk heeft. Met name startende mediators en bemiddelaars geven aan dat zij moeilijk aan zaken kunnen komen en daardoor weinig of geen praktische ervaring kunnen opdoen.

Veel mediators en bemiddelaars zitten in een intervisiegroep of doen aan intercollegiale consultatie: een nuttige en plezierige manier om te voorkomen dat je bedrijfsblind wordt, verstrikt raakt in een vaste routine of juist de weg kwijt raakt door de veelheid aan mogelijkheden. Vaak is er een tekort aan mediation casus waarmee kan worden geoefend. In de behoefte aan casuïstiek voorziet dit casusboek.

Casus- en oefenboek voor bemiddelaars bevat 32 mediation casus. Bij de keuze voor de mediation casus is gebruikgemaakt van de beschrijving van de competenties voor mediators die in het Handboek Mediation en op de site van Intop te vinden zijn. Het boek is voor zowel de startende als de meer ervaren mediator interessant.

Auteurs

Francine ten Hoedt is conflictkundige en heeft sinds 1999 een eigen bedrijf, Hat Trick consultancy. Ze bemiddelt, coacht, traint en adviseert. Daarnaast is ze auteur van diverse boeken en artikelen op het gebied van mediation, conflictcoaching en communicatie en ontwikkelaar van leergangen, workshops en multimediamateriaal voor conflictbemiddelaars en coaches, zoals Spelen met Conflicten en de ScheidingsNavigator.

Jocelyn Weimar startte in 2001 als een van de mediators van de pilot Mediation Naast Rechtspraak. Onder andere door rechtbanken en maatschappelijke dienstverleners wordt naar haar kantoor, Kwintens Mediation in Culemborg, doorverwezen. Zij wordt als (gecertificeerd) NMI- & IMI-mediator regelmatig gevraagd voor expertmeetings (onder andere Raad voor Rechtsbijstand (RvR) en Justitie) om te brainstormen over onderwerpen binnen (echt-)scheidingen.
Product details
Bestelcode 9012387132
Productsoort Boek
Aantal pagina's 140
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 32 casus om van te leren en om mee te oefenen
Boeksoort S-boek
Levertermijn 5 tot 7 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Auteur(s) Francine ten Hoedt Jocelyn Weimar

Uw bestelling

Casus- en oefenboek voor bemiddelaars
excl. btw € 24,53 incl. btw € 26,00
Levertijd: 5 tot 7 werkdagen – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht