In dit deel van de Mediationreeks wordt in de eerste plaats een begrippenkader over belangenbehartiging aangereikt voor ieder die zich professioneel met conflicten bezighoudt.

  • Boek
  • 140 pagina's
  • Bestelcode 9789012117463
Omschrijving
In Het belang van belangen wordt in de eerste plaats een begrippenkader over belangenbehartiging aangereikt voor ieder die zich professioneel met conflicten bezighoudt. De auteurs, professionals uit diverse disciplines en betrokken bij conflicthantering in theorie en/of praktijk, geven handvatten voor het traceren en behartigen van de verschillende soorten belangen die in conflicthanteringsmethoden motor en maatstaf kunnen zijn voor de te vinden uitkomst. Ook biedt het boek handvatten voor de manier waarop inzicht kan worden verkregen in de concrete belangen van conflictpartijen en hoe dat inzicht kan bijdragen aan effectieve en efficiënte geschilafdoening.

Belangen spelen in ieders leven van dag tot dag en van uur tot uur een belangrijke rol, ze zijn de drijfveren voor beweging, verandering of een pas op de plaats. Adviseurs, advocaten, mediators en rechters zijn ieder in hun eigen rol belangenbehartigers in conflictsituaties. Achter het woord belangen gaat echter een wereld aan mogelijke begripsverwarring schuil. In verschillende methoden van conflictafdoening ligt het accent op de behartiging van materiële en inhoudelijke belangen. Niet zelden echter blijken psychologische, relationele en procedurele belangen de brandstof voor conflictescalatie te zijn. Zij vormen dan een communicerend vat met de materiële belangen: hoe minder de erkenning, hoe hoger de materiële ‘rekening’.

In dit boek worden verbanden gelegd tussen de verschillende belangen en wordt beschreven hoe belangenbehartiging een zelfstandige bron kan zijn van escalatie en de-escalatie. Ook wordt beschreven hoe belangen meedeinen op de golven van eb en vloed van de tijd en de strijd, met name ook onder invloed van conflictescalatie en de-escalatie, en daardoor van kleur veranderen, en in relevantie worden beperkt of versterkt. Dat maakt het belangrijk om conflicten te onderscheiden van inhoudelijke meningsverschillen en daarnaast te beseffen dat het veelgebruikte begrip geschil een omvattend begrip is.

Het belang van belangen is verschenen in de Mediationreeks. In deze reeks zijn tot nu toe verschenen:

Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator
Verwijzen naar mediation
Juridische aspecten van mediation
Benaderingen en inspiratiebronnen van mediation
Met de overheid om tafel
Het belang van belangen
Arbeidsrecht en mediation
Mediation in strafzaken
Mediation in belastingzaken
Beleidsbemiddeling
De Kunst van het Kiezen
Product details
Bestelcode 9789012117463
Productsoort Boek
Aantal pagina's 140
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Deel 7 in de Mediationreeks
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Serie naam Mediationreeks
Hoofdredactie mr. A.F.M. Brenninkmeijer mr. M. Pel dr. H.C.M. Prein
Auteur(s) prof. mr. J.B.M. Vranken E. Giebels dr. M.C. Euwema mr. D. Allewijn mr. H.M.M. Steenberghe mr. E. Schutte mr. J. Emaus mr. M. Pel

Uw bestelling

Het belang van belangen
excl. btw € 38,30 incl. btw € 41,75
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht