Uw bestelling

Juridische aspecten van mediation
excl. btw € 36,32
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht
  • Duidelijke abonnements- voorwaarden
  • Grootste uitgever van juridische informatie

Juridische aspecten van mediation

3e druk, Deel 4 in de Mediationreeks

mr. E. Schutte, mr. J. Spierdijk

Dit boek geeft antwoord op de meest voorkomende vragen die in theorie en praktijk kunnen rijzen over de juridische kanten van mediation. Het is in toegankelijke stijl geschreven en geïllustreerd met tientallen voorbeelden.

  • Boek
  • 208 pagina's
  • Bestelcode 9789012385978
Omschrijving
In de Mediationreeks worden verschillende elementen van mediation in afzonderlijke delen behandeld. De inhoud van de delen is gebaseerd op de huidige stand van de theorieontwikkeling en de behandeling ervan richt zich vooral op de relevantie voor de praktijk.

Juridische aspecten van mediation geeft antwoord op de meest voorkomende vragen die in theorie en praktijk kunnen rijzen over de juridische kanten van mediation. Zo komen de mediationovereenkomst en de vaststellingsovereenkomst uitgebreid aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor onder meer de vertrouwelijkheid, de aansprakelijkheid en het klacht- en tuchtrecht.

Het boek is in toegankelijke stijl geschreven en geïllustreerd met tientallen voorbeelden. Recente jurisprudentie is overzichtelijk gerangschikt. Kennis van dit boek vormt bovendien een basis voor de kennistoets ten behoeve van de registratie als mediator.

Auteurs

Eva Schutte richt zich als MfN-register en IMI Certified mediator en Master of Dispute Resolution volledig op zakelijke mediations. Zij is voorzitter van de Vereniging voor Zakelijke Mediation (ZAM) en lid van het College van Beroep van de Stichting Tuchtrechtspraak Mediators. Ook heeft Eva Schutte een aantal boeken geschreven over mediation, waaronder De advocaat in mediation en Juridische aspecten van mediation. Verder publiceert zij hierover regelmatig in vakbladen en is zij redacteur van het tijdschrift Nederlandse Mediation.

Jacqueline Spierdijk begeleidt als (advocaat-)mediator partijen in commerciële en bestuursrechtelijke geschillen sinds 1998. Zij doceert en publiceert regelmatig over mediation (o.a. Juridische aspecten van mediation en De advocaat in mediation) en is lid van de Tuchtcommissie van de Stichting Tuchtrechtspraak Mediators.

De Mediationreeks is ook in een keer te bestellen.

De onderstaande delen zijn tot nu toe verschenen:


Abonnement met ruim 15% korting
Met een abonnement op deze reeks ontvangt u alle in de toekomst te verschijnen nieuwe delen en herzieningen van delen in deze serie. U houdt uw kennis daarmee gegarandeerd zo actueel mogelijk. Daarnaast profiteert u van een korting van ruim 15% ten opzicht van de de losse verkoopprijs. Een wel heel aantrekkelijk aanbod voor uw mediation praktijk! Dit abonnement is hier te bestellen.Product details
Bestelcode 9012385970
Productsoort Boek
Aantal pagina's 208
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 3e druk, Deel 4 in de Mediationreeks
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Redactie dr. A.F.M. Brenninkmeijer mr. M. Pel dr. H.C.M. Prein
Auteur(s) mr. E. Schutte mr. J. Spierdijk