Mediation in arbeidsconflicten

Monique van de Griendt, Eva Schutte, Paula Boshouwers

Mediation blijkt in arbeidsconflicten een succesvolle methode om geschillen op te lossen. Wanneer de wens is de arbeidsrelatie in stand te houden, dan is het van belang dat niet een van de partijen als winnaar uit een conflict komt, maar dat de partijen samen tot een oplossing van hun conflict zijn gekomen. Mediation is, als partijen er zelf niet meer uitkomen, bij uitstek een geschikt middel om toch die oplossing te bewerkstelligen.

  • Boek
  • 226 pagina's
  • Bestelcode 9789012398459
Omschrijving
De auteurs van het boek Mediation in arbeidsconflicten zijn van mening dat een mediator in arbeidszaken een basiskennis moet hebben van het arbeidsrecht en van gedrag van personen in organisaties. Met dit boek willen de auteurs die basiskennis verstrekken. Onder het begrip arbeid verstaan ze niet alleen arbeid volgens een arbeidsovereenkomst tussen een werkgever en een werknemer, maar ook alle andere vormen van arbeid die in een organisatie of een samenwerkingsverband worden verricht zoals op basis van een freelanceovereenkomst of een maatschapsovereenkomst. Zowel mediation in arbeidsconflicten als het arbeidsrecht zijn in volle ontwikkeling. In deze derde druk heeft dit ertoe geleid dat de hoofdstukken zijn uitgebreid en aangepast. Bovendien is de tekst van het gehele boek op een aantal punten aangescherpt en verbeterd.

Mediation in arbeidsconflicten is niet alleen bedoeld voor mediators die mediations verrichten in arbeidsgeschillen, maar ook voor juristen, HR-functionarissen, advocaten en andere personen die te maken hebben met arbeidsgeschillen.

Monique van de Griendt is directeur van Dialogue BV, een managementadviesbureau gespecialiseerd in de persoonlijke ontwikkeling en vaardighedenontwikkeling van managers en professionals. Zij is een ervaren MfN-register mediator, gespecialiseerd in arbeids- en samenwerkingsconflicten. Ze is lid van de SKM examencommissie en publiceert regelmatig over management en mediation.
Eva Schutte richt zich als MfN-register en IMI Certified mediator en Master of Dispute Resolution volledig op zakelijke mediations. Zij is voorzitter van de Vereniging voor Zakelijke Mediation (ZAM) en lid van het College van Beroep van de Stichting Tuchtrechtspraak Mediators. Ook heeft Eva Schutte een aantal boeken geschreven over mediation, waaronder De advocaat in mediation en Juridische aspecten van mediation. Verder publiceert zij hierover regelmatig in vakbladen en is zij redacteur van het tijdschrift Nederlandse Mediation.
Paula Boshouwers richt zich als MfN-register volledig op zakelijke mediations. Paula doceert en schrijft daarnaast regelmatig over mediation. Zo is zij als docent verbonden aan de Beroepsopleiding voor Advocaten en aan een Specialisatieopleiding voor arbeidsmediators. Paula is medeauteur van het boek Mediation in arbeidsconflicten en van het boek Rechtspraak Mediation. Verder is Paula redactiesecretaris van het tijdschrift Nederlandse Mediation en penningmeester van de Vereniging van Mediators in de Gezondheidszorg.

NMv-leden en MfN-registermediators met een dienstenpakket via de NMv krijgen 25% korting op dit boek.

Kennisreeks Mediation
Dit boek maakt deel uit van de Kennisreeks over mediation. De volgende uitgaven zijn reeds in deze serie verschenen:

Groepsmediation
Taal van de mediator
De interne mediator
Mediation in arbeidsconflicten
Conflict met de mediator?
Buurtbemiddeling
Handreikingen voor de scheidingsbemiddelaar
Reflecties: transformatieve mediation in de praktijk
Leerlingbemiddeling in het onderwijs
Product details
Bestelcode 9789012398459
Productsoort Boek
Aantal pagina's 226
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Redactie mr. J. Spierdijk mr. M. Pel dr. A. Zuurmond drs. K. van Oyen
Auteur(s) Monique van de Griendt Eva Schutte Paula Boshouwers
Editie 3e druk

Uw bestelling

Mediation in arbeidsconflicten
excl. btw € 37,61 incl. btw € 40,99
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht