Taal van de mediator

Voorbeeldvragen en interventies voor mediators

Monique van de Griendt, Eva Schutte

Mediators moeten zich bewust zijn van hun taalgebruik en het effect dat ze daarmee kunnen bereiken. Dit boek helpt mediators om nog meer gebruik te maken van de mogelijkheden die taal biedt bij het stellen van vragen en het doen van interventies.

  • Boek
  • 128 pagina's
  • Bestelcode 9789012383592
Omschrijving
Mediation is niet alleen het goed volgen van de procedure en het doen van juiste interventies. Mediation gaat ook over taal. Hoe je een vraag formuleert is belangrijk voor het verloop van het proces. Mediators dienen zich bewust te zijn van hun taalgebruik en het effect dat ze daarmee kunnen bereiken. Je kunt het ook wel "de kunst van het vragen stellen" noemen. In de praktijk bestaat de behoefte aan voorbeeldvragen om in een mediation te stellen. Dit boek is geschreven om mediators te helpen om nog meer gebruik te maken van de mogelijkheden die taal bij het stellen van vragen en het doen van interventies biedt.

Dit boek is niet alleen bedoeld voor beginnende mediators om hen de taal van de mediator eigen te maken. Ook voor ervaren mediators biedt dit boek een goed hulpmiddel bij de voorbereiding van een mediation. Door de vragen en interventies te lezen, komt men in de juiste stemming. Gezien de uitvoering van het boek kan het ook worden gebruikt tijdens de mediation zelf. Het is een werkboek; zo is er ruimte opengelaten voor eigen vragen en aantekeningen.

De uitgave heeft een algemene, praktische aanpak met als uitgangspunt de faciliterende en probleemoplossende stijl.

NMv-leden en MfN-registermediators met een dienstenpakket via de NMv krijgen 25% korting op dit boek.

Eva Schutte richt zich als MfN-register en IMI Certified mediator en Master of Dispute Resolution volledig op zakelijke mediations. Zij is voorzitter van de Vereniging voor Zakelijke Mediation (ZAM) en lid van het College van Beroep van de Stichting Tuchtrechtspraak Mediators. Ook heeft Eva Schutte een aantal boeken geschreven over mediation, waaronder De advocaat in mediation en Juridische aspecten van mediation. Verder publiceert zij hierover regelmatig in vakbladen en is zij redacteur van het tijdschrift Nederlandse Mediation.

Monique van de Griendt is directeur van Dialogue BV, een managementadviesbureau gespecialiseerd in de persoonlijke ontwikkeling en vaardighedenontwikkeling van managers en professionals. Zij is een ervaren MfN-register mediator, gespecialiseerd in arbeids- en samenwerkingsconflicten. Ze is lid van de SKM examencommissie. Zij publiceert regelmatig over management en mediation.

Kennisreeks Mediation
Dit boek maakt deel uit van de Kennisreeks over mediation. De volgende uitgaven zijn reeds in deze serie verschenen:


Deze uitgave is ook beschikbaar in het Engels.
Product details
Bestelcode 9789012383592
Productsoort Boek
Aantal pagina's 128
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Voorbeeldvragen en interventies voor mediators
Boeksoort W-boek
Levertermijn 5 tot 7 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 27-08-2010
NUR code 600
Serie naam Praktijkreeks Mediation - NMI Kennisreeks
Redactie dr. A.F.M. Brenninkmeijer dr.mr. K. Iest drs. K. van Oyen mr. J. Spierdijk
Auteur(s) Monique van de Griendt Eva Schutte
Editie 2e druk

Uw bestelling

Taal van de mediator
excl. btw € 33,49 incl. btw € 36,50
Levertijd: 5 tot 7 werkdagen – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht