Benaderingen en inspiratiebronnen van mediation

Deel 5 in de Mediationreeks

In dit deel van de Mediationreeks wordt de verscheidenheid aan mediationbenaderingen geïllustreerd en wordt laten zien aan wat voor uiteenlopende bronnen mediation haar inspiratie ontleent.

  • Boek
  • 304 pagina's
  • Bestelcode 9789012112710
Omschrijving
Benaderingen en inspiratiebronnen
Mediation is een snel ontwikkelend veld, wat onder meer tot uiting komt in het feit dat de methode meerdere varianten kent en minder eenvormig is dan men in eerste instantie zou denken. Dit is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk als men bedenkt aan hoeveel verschillende bronnen de in mediation gebruikte interventietechnieken worden ontleend.

In dit deel van de Mediationreeks wordt de verscheidenheid aan mediationbenaderingen geïllustreerd en wordt getoond aan wat voor uiteenlopende bronnen mediation zijn inspiratie ontleent. Zo worden achtereenvolgens het systeemmodel, het transformatieve model en het narratieve model voor mediation behandeld. Naast deze drie mediationbenaderingen komt een aantal wat meer op zichzelf staande interventiebenaderingen aan de orde die niet direct voor mediation zijn ontwikkeld, maar wel vaak door mediators worden gebruikt als inspiratiebron voor diagnose en interventie. Aan de orde komen de Oplossingsgerichte Benadering, NLP, de Geweldloze Communicatie, de Transactionele Analyse, Opstellingen familievoorstellingen en organisatieopstellingen), het Enneagram en de ‘Zes denkhoeden’ van Edward de Bono.

Aan dit boek heeft een groot aantal auteurs meegewerkt die hun onderdeel hebben geschreven vanuit hun eigen concrete ervaring met de betreffende methodiek. U vindt in elk hoofdstuk verwijzingen naar achtergrondliteratuur en andere bronnen voor als u zich verder zou willen verdiepen in de des betreffende benadering.

Deze titel maakt deel uit van de Mediationreeks.
In de Mediationreeks worden verschillende elementen van mediation in afzonderlijke delen behandeld. De inhoud van de delen is gebaseerd op de huidige stand van de theorieontwikkeling en de behandeling ervan richt zich vooral op de relevantie voor de praktijk.

De Mediationreeks is ook in een keer te bestellen.

De onderstaande delen zijn tot nu toe verschenen:

Abonnement met ruim 15% korting
Met een abonnement op deze reeks ontvangt u alle in de toekomst te verschijnen nieuwe delen en herzieningen van delen in deze serie. U houdt uw kennis daarmee gegarandeerd zo actueel mogelijk. Daarnaast profiteert u van een korting van ruim 15% ten opzicht van de de losse verkoopprijs. Een wel heel aantrekkelijk aanbod voor uw mediation praktijk! Dit abonnement is hier te bestellen.
Product details
Bestelcode 9012112710
Productsoort Boek
Aantal pagina's 304
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Deel 5 in de Mediationreeks
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Serie naam Mediationreeks
Redactie dr. H.C.M. Prein
Hoofdredactie dr. A.F.M. Brenninkmeijer mr. M. Pel en dr. H.C.M. Prein
Auteur(s)

Uw bestelling

Benaderingen en inspiratiebronnen van mediation
excl. btw € 36,32 incl. btw € 38,50
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht