Uw bestelling

Conflict met de mediator?
excl. btw € 29,25

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Conflict met de mediator?

Over klachtbehandeling en tuchtrecht

mr. T.A. Bik, mr.dr. K. Iest

Dit boek geeft inzicht in valkuilen en misverstanden die zich rond een mediation kunnen voordoen. En wat er van iedereen in een mediation verwacht mag worden.

  • Boek
  • 224 pagina's
  • Bestelcode 9789012383103
Omschrijving
Dit boek geeft inzicht in valkuilen en misverstanden die zich rond een mediation kunnen voordoen. En wat er van iedereen in een mediation verwacht mag worden.

Mediation heeft alleen bestaansrecht wanneer gebruikers van mediation dit een adequaat middel vinden om geschillen op te lossen. Klacht- en tuchtrecht bieden een waarborg voor de kwaliteit. Gaat het bij klachtbehandeling vooral om de individuele belangen van klager en mediator, bij tuchtrechtspraak speelt het algemeen belang een grotere rol. Daar gaat het mede om een toets voor de beroepsgroep. Heeft een mediator iets verkeerd gedaan? Wat betekent dit dan voor het beroep? Hoe kunnen fouten voorkomen worden? Wat valt er te leren met betrekking tot regelgeving en educatie? Zijn de fouten zodanig dat klager volmondig roept: “nooit meer mediation”, of is de klacht- en tuchtrechtprocedure voor een mediator dusdanig belastend dat hij verzucht: “nooit meer mediation”?

Conflict met de Mediator? geeft inzicht in valkuilen en misverstanden die zich rond een mediation kunnen voordoen. Het biedt een zekere voorbereiding op wat er van ieder in een mediation mag worden verwacht. Het boek is niet alleen bedoeld voor mediators maar ook opleidingsinstellingen en degenen die van mediation gebruikmaken kunnen er hun voorbeeld mee doen.

NMv-leden en MfN-registermediators met een dienstenpakket via de NMv krijgen 25% korting op dit boek. Gebruik kortingscode "NMvkorting" in uw winkelmandje.

Kennisreeks Mediation
Dit boek maakt deel uit van de Kennisreeks over mediation. De volgende uitgaven zijn reeds in deze serie verschenen:

Product details
Bestelcode 9012383102
Productsoort Boek
Aantal pagina's 224
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Over klachtbehandeling en tuchtrecht
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 822
Auteur(s) mr. T.A. Bik mr.dr. K. Iest