Verwijzen naar mediation

2e druk, Deel 3 in de Mediationreeks

mr. M. Pel

Deze 2de druk van deel 3 van de Mediationreeks bevat praktijkinformatie en achtergrondinformatie voor ieder die in staat wil zijn effectief mediation voor te stellen.

  • Boek
  • 290 pagina's
  • Bestelcode 9789012117449
Omschrijving
In deze geheel herziene tweede druk van Verwijzen naar mediation worden situaties besproken waarin men naar mediation kan verwijzen en hoe dit het beste kan gebeuren.

Vele professionals zijn dagelijks als adviseur, manager of conflictbeslechter betrokken bij conflicten. Het is bekend dat mediation geen vanzelfsprekende keuze is voor mensen die zich in een conflictsituatie bevinden. Dat heeft verschillende oorzaken:
  • Mediation is nog niet algemeen bekend als methode van conflictoplossing. Sommige conflictpartijen weten niet dat mediation bestaat of zij hebben een onjuist beeld over hoe en wanneer mediation kan worden ingezet.
  • Mediation kan niet eenzijdig in gang gezet worden, in tegenstelling tot andere methoden van conflictbeëindiging. Voor conflictpartijen die zich in een min of meer geëscaleerd conflict bevinden, is het niet gemakkelijk om het zonder ondersteuning van een derde eens te worden over gezamenlijke keuze voor mediation en een mediator.
  • Soms ontkennen conflictpartijen het bestaan van een conflict zolang zij niet met de urgentie van een oplossing worden geconfronteerd, bijvoorbeeld door een neutrale derde.

Verwijzen naar mediation bevat twee delen, het eerste deel is een praktische handleiding voor wie zich incidenteel met de keuze voor mediation bezig houdt. Deel twee geeft achtergrondinformatie voor degenen die beroepshalve vaker te maken hebben met conflicten en die een afgewogen keus willen maken tussen mediation en andere methodes van conflictbeëindiging.

Bij het schrijven van deze tweede druk heeft de auteur geput uit de ervaringen, opgedaan bij de opzet en uitvoering van de verwijzingsmogelijkheid bij de Rechtspraak en haar ervaringen als verwijzer, mediator en trainer. Daarbij heeft zij dankbaar gebruik gemaakt van de inzichten en ervaringen van beleidsmakers, verwijzers, adviseurs, mediators, onderzoekers, rechters en advocaten.

De Mediationreeks is ook in een keer te bestellen.

De onderstaande delen zijn tot nu toe verschenen:


Abonnement met ruim 15% korting
Met een abonnement op deze reeks ontvangt u alle in de toekomst te verschijnen nieuwe delen en herzieningen van delen in deze serie. U houdt uw kennis daarmee gegarandeerd zo actueel mogelijk. Daarnaast profiteert u van een korting van ruim 15% ten opzicht van de de losse verkoopprijs. Een wel heel aantrekkelijk aanbod voor uw mediation praktijk! Dit abonnement is hier te bestellen.
Product details
Bestelcode 9012117445
Productsoort Boek
Aantal pagina's 290
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 2e druk, Deel 3 in de Mediationreeks
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 38.5
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
Publicatiedatum 18-02-2008
NUR code 820
Redactie mr. A.F.M. Brenninkmeijer mr. M. Pel dr. H.C.M. Prein
Auteur(s) mr. M. Pel

Uw bestelling

Verwijzen naar mediation
excl. btw € 36,32 incl. btw € 38,50
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht