Dit inspirerende boek biedt mediators een inkijkje in een informele bemiddelingspraktijk die veel raakvlakken heeft met hun eigen mediationvak. Het gaat daarbij uitgebreid in op praktijk, filosofie en ontwikkeling van buurtbemiddeling.

  • Boek
  • 96 pagina's
  • Bestelcode 9789012384186
Omschrijving
Buurtbemiddeling heeft in Nederland een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De San Francisco Community Board uit de Verenigde Staten diende in de jaren ’90 van de vorige eeuw als inspiratiebron voor de start van een drietal experimenten in Nederland. Na een positief evaluatieonderzoek door de Erasmus Universiteit en met steun van het ministerie van Justitie is buurtbemiddeling aan een landelijke opmars begonnen. Anno 2010 zijn er rond 2000 vrijwillige bemiddelaars actief in meer dan 150 gemeenten.

Buurtbemiddeling is een laagdrempelig aanbod van buren voor buren, buren die in onmin met elkaar leven en daar samen niet meer uitkomen. Buurtbemiddelaars proberen hen met elkaar in contact te brengen en te helpen samen een oplossing te vinden. Zij doen dat met gebruikmaking van de uitgangspunten en het instrumentarium van mediation. De auteurs gaan uitgebreid in op praktijk, filosofie en ontwikkeling van buurtbemiddeling.

Dit boek biedt mediators een inkijkje in een informele bemiddelingspraktijk die veel raakvlakken heeft met hun eigen mediationvak. Het brede perspectief dat de auteurs aandragen, is interessant voor beleidsmakers en beslissers die zich bezig houden met overlastbestrijding, veiligheid en sociale cohesie.

NMv-leden en MfN-registermediators met een dienstenpakket via de NMv krijgen 25% korting op dit boek.

Kennisreeks Mediation
Dit boek maakt deel uit van de Kennisreeks over mediation. De volgende uitgaven zijn reeds in deze serie verschenen:

Product details
Bestelcode 9012384184
Productsoort Boek
Aantal pagina's 96
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 26.5
Tekst Title Code 16
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
NUR code 822
Auteur(s) S. Hogenhuis M. van den Sigtenhorst N. Temme

Uw bestelling

Buurtbemiddeling
excl. btw € 25,00 incl. btw € 26,50
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht