Mediation in strafzaken

Deel 10 in de Mediationreeks

Anneke van Hoek, Janny Dierx, John Blad, Stijn Hogenhuis, Suzanne Jansen

Dit boek gaat over de praktische toepassing van
mediation in strafzaken en de spelregels die dan
nodig zijn.

  • Boek
  • 380 pagina's
  • Bestelcode 9789012389396
Omschrijving
Dit boek gaat over de praktische toepassing van mediation in strafzaken en de spelregels die dan nodig zijn.

Gekeken wordt hoe advocaten en andere betrokkenen bij de strafrechtspleging ermee kunnen omgaan. Er wordt inzicht gegeven in de theoretische grondslagen, het internationale kader en de toepassingspraktijken in andere landen.

Ook de recente ervaringen met het toepassen van mediation in strafzaken en de betekenis van recente wetgeving in Nederland komen aan bod. De samenhang tussen mediation in strafzaken en andere vormen van conflicthantering die zijn gebaseerd op restorative justice en herstelrecht wordt overzichtelijk uitgewerkt.

Mediation in strafzaken heeft voordelen voor slachtoffers en daders. Emotioneel herstel, persoonlijke vergoeding van schade en gedragsveranderingen zijn mogelijk. Ook vrienden en familieleden van slachtoffers en daders kunnen zich beter voelen door deelname aan deze vorm van mediation. Het gevoel van veiligheid van indirect betrokkenen – zoals omstanders of buurtbewoners – kan erdoor worden vergroot.

Auteurs
De auteurs Janny Dierx en Anneke van Hoek deden hun eerste ervaringen met mediation in strafzaken en herstelrecht op in respectievelijk Argentinië en Afrika. Janny Dierx is adviseur en mediator. Anneke van Hoek is criminologe en manager bij de stichting Restorative Justice Nederland. John Blad is hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Herstelrecht en verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Strafrecht en Criminologie). Stijn Hogenhuis is als mediator betrokken bij bemiddeling bij conflicten in de strafrechtelijke sfeer. Suzanne Jansen werkt bij de Rechtbank Den Haag en specialiseerde zich als masterstudent rechten in de betekenis van herstelrecht voor het jeugdstrafrecht.

Deze titel maakt deel uit van de Mediationreeks.
In de Mediationreeks worden verschillende elementen van mediation in afzonderlijke delen behandeld. De inhoud van de delen is gebaseerd op de huidige stand van de theorieontwikkeling en de behandeling ervan richt zich vooral op de relevantie voor de praktijk.

De Mediationreeks is ook in een keer te bestellen.

De onderstaande delen zijn tot nu toe verschenen:


Abonnement met ruim 15% korting
Met een abonnement op deze reeks ontvangt u alle in de toekomst te verschijnen nieuwe delen en herzieningen van delen in deze serie. U houdt uw kennis daarmee gegarandeerd zo actueel mogelijk. Daarnaast profiteert u van een korting van ruim 15% ten opzicht van de de losse verkoopprijs. Een wel heel aantrekkelijk aanbod voor uw mediation praktijk! Dit abonnement is hier te bestellen.
Product details
Bestelcode 9012389399
Productsoort Boek
Aantal pagina's 380
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Deel 10 in de Mediationreeks
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 38.5
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
NUR code 820
Redactie mr.dr. A.F.M. Brenninkmeijer mr. M. Pel dr. H.C.M. Prein
Auteur(s) Anneke van Hoek Janny Dierx John Blad Stijn Hogenhuis Suzanne Jansen

Uw bestelling

Mediation in strafzaken
excl. btw € 36,32 incl. btw € 38,50
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht