Tussen partijen is in geschil...

De bestuursrechter als geschilbeslechter

Dick Allewijn

Welke veranderingen zijn er nodig om de bestuursrechtspraak doeltreffender te maken? Welke bijdrage kan de bestuursrechter leveren aan herstel van vertrouwen tussen overheid en burger? In dit boek zoekt de bekende Haagse bestuursrechter Dick Allewijn naar antwoorden op deze en vele andere vragen.

  • Boek
  • 200 pagina's
  • Bestelcode 9789012387286
Omschrijving
Al sinds de invoering van de Algemene wet bestuursrecht heerst er onvrede over de bestuursrechtspraak. Noch burgers en ondernemers, noch overheidsinstellingen lijken bij de bestuursrechter te vinden wat zij zoeken: een streep onder hun geschil.

Hoe komt dat? Welke veranderingen zijn er nodig om de bestuursrechtspraak doeltreffender te maken? Welke bijdrage kan de bestuursrechter leveren aan herstel van vertrouwen tussen overheid en burger?

In dit boek zoekt de bekende Haagse bestuursrechter Dick Allewijn naar antwoorden op deze vragen. In die zoektocht betrekt hij sociaalpsychologische inzichten over procedurele rechtvaardigheid en over escalatie en de-escalatie van conflicten. Vanuit deze inzichten stelt hij heilige huisjes van bestuursrecht en bestuursrechtspraak ter discussie. Hij doet voorstellen voor een eerlijke en oplossingsgerichte inrichting van de procedure bij de bestuursrechter.

Dit is een belangrijk boek voor iedereen die bij de theorie of de praktijk van de bestuursrechtspraak betrokken is: wetenschappers, rechters, advocaten, ambtenaren, ondernemers, actiegroepen en burgers.

De auteur heeft dit boek op 27 september 2011 als proefschrift verdedigd aan de Universiteit Leiden.
Product details
Bestelcode 9012387280
Productsoort Boek
Aantal pagina's 200
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel De bestuursrechter als geschilbeslechter
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 822
Auteur(s) Dick Allewijn

Uw bestelling

Tussen partijen is in geschil...
excl. btw € 51,89 incl. btw € 55,00
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht