Naar de inhoud

Sdu en HAN bundelen krachten voor een duurzame toekomst door educatie in CSRD

In een tijd waarin duurzaamheid en samenwerking onmisbaar zijn geworden, kondigen wij bij Sdu met groot enthousiasme onze nieuwste samenwerking aan met de HAN University of Applied Sciences. Deze samenwerking is niet zomaar een partnerschap; het is een weerspiegeling van onze gedeelde visie op een duurzamere toekomst, gerealiseerd door het onderwijzen van de volgende generatie over Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). 

De HAN, een vooraanstaande onderwijsinstelling in Gelderland, gaat een innovatieve stap zetten door Sdu's software 'JES! Knowledge' en 'JES! Workflow' te integreren in hun CSRD-minor. Deze programma's vormen de kern van Sdu's 'Journey to Epic Sustainability', waarbij een combinatie van kennis, software, data en training wordt ingezet voor een allesomvattende benadering van duurzaamheid. 

Esther van Doesburg ‘’Wij bij Sdu geloven in de kracht van samenwerking. Het samenbrengen van onze expertise met de educatieve sterkte van de HAN is een droom die werkelijkheid wordt. Het is onze gezamenlijke missie om studenten niet alleen te onderwijzen, maar ook te inspireren om actieve voorvechters van duurzaamheid te worden in hun toekomstige professionele leven.’’ 

De minor zal zorgvuldig worden samengesteld door beide partijen en omvat praktijkopdrachten van verschillende organisaties. De minor is ontworpen om studenten een grondig inzicht te geven in ESG-wetgeving en -normen. Deze kennis is essentieel voor toekomstige professionals in een wereld waarin het belang van duurzaamheidsrapportages voortdurend toeneemt.

Janine Heemskerk ‘’Dit initiatief is een prachtig voorbeeld van hoe samenwerking kan leiden tot betekenisvolle en blijvende verandering voor de volgende generatie.’’ 

Bij Sdu, met onze rijke geschiedenis van meer dan 200 jaar en als deel van het internationale netwerk Lefebvre Sarrut, streven we ernaar om voortdurend innovatieve oplossingen te bieden. Deze samenwerking met de HAN is een krachtige bevestiging van onze inzet voor duurzaamheid en het delen van kennis. 

ESG starterskit

Het ESG-starterspakket zorgt voor een soepele integratie en verankering van ESG binnen elk aspect van je bedrijf. Dit pakket bundelt kennis, software en training in één oplossing, zodat jouw organisatie met de juiste kennis en tools in actie kan komen.

JES! ESG oplossingen voor elke fase van jouw ESG reis