Burgerlijk Procesrecht

Sdu biedt de civielrechtelijke jurist een uitgebreid portfolio met actuele en betrouwbare vakinformatie op het gebied van het Burgerlijk Procesrecht, het rechtsgebied dat noodzakelijk is om een proces tot een goed einde te laten komen.

Burgerlijk Procesrecht
Direct naar de webshop

Bij Sdu bent u ervan verzekerd dat u snel en eenvoudig op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen binnen het Burgerlijk Procesrecht. Met ons platform OpMaat bent u verzekerd van een complete ondersteuning voor een juiste procesvoering. Uw vakkennis houdt u up-to-date met onze vakliteratuur en diverse opleidingen & events.

Uitgelicht: Beslag- en executierecht

donderdag 26 september 2019

Beslag- en executierecht is lastige materie. De meesten, zowel juristen als niet-juristen, denken te weten wat wel en wat niet kan en hoe een beslagproces moet lopen, maar schijn bedriegt. Niet alles is zomaar geoorloofd en mag in werking worden gezet. Daarbij komt maar al te vaak voor dat met (snelle) tegenmaatregelen een opgelegd beslag terstond kan worden opgeheven wat een zaak nodeloos lang en ingewikkeld maakt. Wanneer en hoe legt u op de juiste manier beslag op geld en goederen? Welke tegenmaatregelen kunt u verwachten? En welke stappen en processen moet u doorlopen om uw beslag uiteindelijk succesvol ten uitvoer te brengen? Om uw cliënt succesvol te adviseren en bij te staan is het van groot belang om goed op de hoogte te zijn van alle aspecten rondom beslag en executie.

6 NOvA

Meld u nu aan

Meer informatie over burgerlijk procesrecht nodig? Zoek in ons archief!

Heeft u behoefte aan meer vakinhoudelijke informatie op het gebied van burgerlijk procesrecht? Bekijk nu een selectie van de vakinformatie die we hierover aanbieden. U vindt op deze pagina's een preview van de actuele content die we samen met experts uit de rechtspraktijk creëren.

Bekijk onze artikelen
burgerlijk procesrecht

Burgerlijk Procesrecht

Het burgerlijk procesrecht, ook wel afgekort tot BPR, valt onder het privaatrecht en regelt de verhoudingen tussen de partijen in een civiele procedure. Het omvat de vormvoorschriften en procedureregels waarmee in een civiele procedure wordt gewerkt. Sdu houdt u altijd op de hoogte van nieuws, relevante jurisprudentie, de laatste wet- en regelgeving en uitgebreide commentaren met betrekking tot dit dynamische rechtsgebied. Maak nu kennis met al onze producten binnen het Burgerlijk procesrecht.